ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δείτε γιατί ο Μητροπολίτης Κόνιτσας αρνήθηκε να ευλογήσει γυναίκα.

jpg
Φανατικός υποστηρικτής σε στερεότυπα που αναπαραγάγουν τη διάκριση μεταξύ αντρών και γυναικών στην εκκλησία και θέλουν τη γυναίκα περιθωριοποιημένη... παραμένει ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής καί Κονίτσης, Ανδρέας, ο οποίος ανήμερα την ημέρα των Θεοφανείων στη Μητρόπολη Κόνιτσας, αρνήθηκε να αγιάσει δημοτική σύμβουλο του δήμου Κόνιτσας προσβάλλοντας, μειώνοντας και δημιουργώντας διάκριση πιστών στον οίκο του Θεού. 

Αιτία -σύμφωνα με τον... Άγιο της Κόνιτσας- ήταν το γεγονός ότι ήταν... γυναίκα και δεν περίμενε τη σειρά των γυναικών, που ήταν ύστερα από αυτή των ανδρών. Σχετικά με το θέμα εξέδωσε δελτίο Τύπου η Δημοτική Κίνηση Πολιτών, «Ο Τόπος που θέλω να ΖΩ». Αναλυτικά σε αυτό αναφέρονται τα εξής:

"Δυστυχώς το “πνεύμα εν είδει περιστεράς…” έχασε τον προσανατολισμό του την ημέρα των Θεοφανείων στη Μητρόπολη Κόνιτσας. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης αρνήθηκε να αγιάσει Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξής μας προσβάλλοντας, μειώνοντας και δημιουργώντας διάκριση πιστών στον οίκο του Θεού γιατί… ήταν γυναίκα και δεν περίμενε τη σειρά των γυναικών. Φαίνεται πως η τοπική μας εκκλησία στο πνεύμα της αγάπης, της ισοτιμίας, του σεβασμού και της συγχώρεσης “αφορίζει” μπροστά στο Σταυρό των Θεοφανείων τις γυναίκες, ανακόλουθη στην παράδοση της ζώσας εκκλησίας για την τιμή των γυναικών στο πρόσωπο της Παρθένου. 

Η εποχή του σκοταδισμού θεωρούμε πως παρήλθε ανεπιστρεπτί και οι γυναίκες δεν προσκυνάνε πλέον αφέντες! Κατέβηκαν από τους γυναικωνίτες και έχουν δυναμικό ρόλο στην οικογένεια, στην εκπαίδευση, στην πολιτική και στη σύγχρονη κοινωνία! Ελπίζουμε κάποια στιγμή να το συνειδητοποιήσει και ο Μητροπολίτης Κόνιτσας".

Πηγή
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.