ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αυστραλία: Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση..

jpg
Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και οι Αρχές ασφαλείας της Αυστραλίας εφαρμόζουν μια μεθοδευμένη στρατηγική προκειμένου να εμποδίσουν μουσουλμάνους εξτρεμιστές του Σίδνεϊ να προβούν σε τρομοκρατική επίθεση εντός της Αυστραλίας.

Καθώς η Γαλλία προσπαθεί να συνέλθει από το μακελειό στο Παρίσι, η Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία και οι μυστικές υπηρεσίες (ΑSΙΟ) παρακολουθούν τις κινήσεις ομάδας ντόπιων εξτρεμιστών, για τους οποίους πιστεύουν ότι είναι αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα.

Η ύπαρξη της εν λόγω ομάδας έγινε γνωστή, όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στο πλαίσιο της επιχείρησης "Appleby", έκανε έφοδο στα σπίτια 15 προσώπων, αφού έγινε γνωστό ότι σχεδίαζαν τον αποκεφαλισμό ενός τυχαίου ατόμου.

Το τρομοκρατικό αυτό σχέδιο λέγεται ότι επινόησε και δρομολόγησε ο Μοχάμεντ Άλι Μπαριαλέι, για τον οποίο οι αρχές ασφαλείας εκτιμούν ότι σκοτώθηκε σε πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η εντολή που έδωσε στα μέλη της οργάνωσής του να επισπεύσουν την εφαρμογή του τρομοκρατικού σχεδίου στάθηκε η αφορμή για τη διεξαγωγή της επιχείρησης "Αppleby" η οποία θεωρήθηκε τότε η μεγαλύτερη μεγαλύτερη αντιτρομοκρατική επιχείρηση που έχει πραγματοποιηθεί στην Αυστραλία.

Απαγγέλθηκαν τότε κατηγορίες εναντίον των ατόμων αυτών, στο Σίδνεϊ και το Μπρίσμπεϊν, οι περισσότεροι όμως από τους 15 στο Σίδνεϊ παραμένουν ελεύθεροι και η αστυνομία εκτιμά ότι ετοιμάζονται για τρομοκρατική επίθεση.

Η αστυνομία τους έχει θέσει υπό παρακολούθηση, προκειμένου να προφυλάξει το κοινό.

πηγη
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.