ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ιαπωνία: Ελέγχουν αυθεντικότητα του απειλητικού ηχητικού μηνύματος των τζιχαντιστών.!

fwto:sinzo-ampe
Υπό εξέταση από τις ιαπωνικές υπηρεσίες είναι το νέο απειλητικό ηχητικό μήνυμα που δημοσιοποίησε το Ισλαμικό Κράτος όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε. 

«Μάθαμε για το νέο μήνυμα. Αυτή τη στιγμή είμαστε στη διαδικασία του ελέγχου» δήλωσε ο Άμπε. «Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο για να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση το συντομότερο του Ιάπωνα πολίτη Κέντζι Γκόνο που είναι στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους» συμπλήρωσε. 

«Σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις, έχουμε ζητήσει τη συνεργασία της ιορδανικής κυβέρνησης» επανέλαβε ο Σίνζο Άμπε.

Το νέο βίντεο που αποδίδεται στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο, όπως ανέφερε η αμερικανική υπηρεσίας παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων (SITE). 

Η μορφή αυτής της καταγραφής θυμίζει τα δύο προηγούμενα ηχητικά βίντεο των οποίο η αξιοπιστία θεωρήθηκε μεγάλη. Εμφανίζει μία σταθερή εικόνα του Ιάπωνα δημοσιογράφου Κέντζι Γκότο όπου ακούγεται να διαβάζει στα αγγλικά ένα μήνυμα.

Σε αυτό εξηγεί ότι ο Ιορδανός πιλότος που είναι επίσης όμηρος θα εκτελεστεί αν η Ιορδανία δεν απελευθερώσει πριν τη δύση του Ηλίου ώρα Μοσούλης μια ιρακινή γυναίκα που έχει ταχθεί στο πλευρό των τζιχαντιστών. 

Το Ισλαμικό Κράτος θέλει να ανταλλάξει τον Γκότο με την ιρακινή Σάιντα αλ Ρισαουί η οποία καταδικάστηκε σε θάνατο στην Ιορδανία για τη συμμετοχή της σε ένα κύμα επιθέσεων στο Αμάν το 2005.

Η λύση αυτή θα ικανοποιούσε το Τόκιο, αλλά είναι δύσκολο να την αποδεχτεί η κυβέρνηση και η κοινή γνώμη στην Ιορδανία. Το Τόκιο ωστόσο προσπαθεί να πείσει την κυβέρνηση της Ιορδανίας να σώσει τον Γκότο καθώς ήδη η ιαπωνική κοινή γνώμη είναι συγκλονισμένη από την εκτέλεση πριν από λίγες ημέρες του άλλου Ιάπωνα ομήρου Αρούνα Γιουκάουα.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.