ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Πρόσληψη μονίμων εκπαιδευτικών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Στον ισχύοντα περιορισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο λόγω της εφαρμοζόμενης δημοσιονομικής πολιτικής αποδίδεται... η έλλειψη μόνιμου προσωπικού στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη.

Απαντώντας γραπτώς σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή ο Υπουργός δίνει την πληροφορία ότι στην παρούσα χρονική στιγμή έχουν δρομολογηθεί ενέργειες προκειμένου καταστεί δυνατή η πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού στις Ακαδημίες.

Περαιτέρω για την κάλυψη παροδικών εκπαιδευτικών αναγκών των ΑΕΝ, πραγματοποιούνται προσλήψεις, κατά τις κείμενες διατάξεις, έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με ωριαία αντιμισθία.

Σύμφωνα με τον υπουργό μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των εν λόγω προσλήψεων. Σημειώνεται ότι από τις αρχικά δοθείσες εγκρίσεις στις ΑΕΝ για έκδοση προκηρύξεων πρόσληψης 184 συνολικά Εκτάκτων Εκπαιδευτικών (ΕΕΠ), διαφόρων ειδικοτήτων, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τις 164.

Σχετικά με το θέμα της σίτισης των σπουδαστών, εξαιτίας της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης του Κεφαλαίου Ναυτικής Εκπαίδευσης ( ΚΝΕ), καθώς και της αδυναμίας του Τακτικού Π/Υ να διαθέσει πόρους για τη ναυτική εκπαίδευση, δεν κατέστη δυνατή η χρηματοδότηση αυτών των δράσεων τα τελευταία χρόνια. Το ΥΝΑ αναζητεί λύσεις για τη διευθέτηση του ζητήματος.


loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.