ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σεβασμό της κυριαρχίας της Κύπρου στην ΑΟΖ ζητά η Μέρκελ..

jpg
Tη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ ενημέρωσε ο Kύπριος Πρόεδρος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, για τις... τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου, με την κυρία Μέρκελ να επαναλαμβάνει τη θέση αρχών της Γερμανίας, για το σεβασμό της κυριαρχίας της Κύπρου στη θαλάσσια περιοχή της και για σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της στην ΑΟΖ της.

Σε γραπτή του δήλωση ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε την Παρασκευή ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με την κυρία Μέρκελ τήν ενημέρωσε «για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Από την πλευρά της, προσθέτει, η κυρία Μέρκελ «επανέλαβε τη θέση αρχών της Γερμανίας, όπως αυτή εκφράζεται και μέσα από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Οκτώβριο του 2014, η οποία καλεί για σεβασμό της κυριαρχίας της Κύπρου στη θαλάσσια περιοχή της και για σεβασμό των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην ΑΟΖ της».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στη Λευκωσία συνεχίζει αναφέροντας ότι η κυρία Μέρκελ «εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα όπως σύντομα μέσα από τον τερματισμό των αιτιών που οδήγησαν στην αναστολή των συνομιλιών, δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που θα επιτρέπουν την επανέναρξη του διαλόγου, μέσα σε ένα κατάλληλο περιβάλλον το οποίο να δημιουργεί προοπτικές θετικής κατάληξης».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Καγκελάριος Μέρκελ αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις για την οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη, προσθέτει.

Παράλληλα, συμφώνησαν όπως συναντηθούν στο περιθώριο του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, στις 15 Φεβρουαρίου 2015.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.