ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Φρένο:σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς

jpg
Σε περιορισμό των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης οδήγησε η προεκλογική περίοδος, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ για το τελευταίο δίμηνο του 2014.

Συγκεκριμένα κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο εκδόθηκαν από το Ίδρυμα, μόλις 886 εντάλματα κατάσχεσης, όταν μόνο τον Οκτώβριο, τα εντάλματα που εκδόθηκαν ήταν 1.176.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα, τον Δεκέμβριο εκδόθηκαν μόνο 265 εντάλματα κατάσχεσης, ενώ περιορισμένος ήταν ο αριθμός των ενταλμάτων και τον προηγούμενο μήνα, Νοέμβριο με 621 εντάλματα.

Αντίστοιχα, περιορισμένες ήταν και οι διαδικασίες κατασχέσεων ακίνητης και κινητής περιουσίας, καθώς και οι πλειστηριασμοί και οι πτωχεύσεις.

Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο ξεκίνησε η διαδικασία κατάσχεσης κινητής περιουσίας για 246 περιπτώσεις, όταν το ίδιο είχε γίνει για 504 περιπτώσεις τον Νοέμβριο και 899 τον Οκτώβριο. 

Να σημειωθεί ότι οι οφειλές προς το ΙΚΑ αγγίζουν τα 14 δισ. ευρώ και το σύνολο των οφειλετών του Ιδρύματος ανέρχονται σε 440.282.

Από αυτό το σύνολο των οφειλετών, το τμήμα των ενεργών οφειλετών που έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) είναι 125.685, με σύνολο οφειλής περίπου 4,5 δισ. ευρώ.

Για όσους δεν ενταχθούν σε μία από τις τρεις ρυθμίσεις που τρέχουν ταυτόχρονα (πάγια των 12 δόσεων, νέα αρχή των 48 δόσεων και νέα ρύθμιση με τις έως και 100 δόσεις) η διοίκηση του ΙΚΑ και του ΚΕΑΟ προχωρά στην ενεργοποίηση αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

ΠΗΓΗ: enikonomia.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.