ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις..

δημοσκοπήσεις
Αυλαία σήμερα τα μεσάνυχτα στην προεκλογική περίοδο και στη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων. Στις τελευταίες μετρήσεις των εταιριών δημοσκοπήσεων διαπιστώνεται ότι η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ είναι πλέον παγιωμένη και κυμαίνεται από 3,4 και έως 6,6 μονάδες υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. 

Εκτός όμως από τα δυο μεγάλα κόμματα, υπάρχει και η «μάχη» για την τρίτη θέση ανάμεσα στο «Ποτάμι», το ΠΑΣΟΚ και τη Χρυσή Αυγή. 

Αναλυτικότερα, σε δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO για τη ΝΕΡΙΤ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 32,9%, η ΝΔ 26,3%, η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι 5,4%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, το ΚΚΕ με 3,7%, οι ΑΝΕΛ με 3,6%, το Κίνημα του Γ.Παπανδρέου με 2,3% και η ΔΗΜΑΡ με 1%. 

Στο 3,4% η διαφορά σε μέτρηση της Κάπα Reseach

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kάπα Research για tovima.gr, η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ παραμένει σταθερή παρά την επικοινωνιακή αντεπίθεση που επιχειρεί η κυβέρνηση, αξιοποιώντας κυρίως τις αντιφάσεις κορυφαίων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, αν σήμερα είχαμε εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν πρώτο κόμμα με 33,5% έναντι 30.1% της ΝΔ. Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ήταν 3,4 ποσοστιαίες μονάδες.

δημοσκοπήσεις1

Στη παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 75,2 % ενώ η Νέα Δημοκρατία 17,6%.

Στην πιθανή κατανομή των εδρών ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 142 έδρες, η Νέα Δηκοκρατία 88, η Χρυσή Αυγή 17, το ΠαΣοΚ 14, το Ποτάμι 15, το ΚΚΕ 13, οι ΑΝΕΛ και το Κίνημα Σοσιαλιστών-Δημοκρατών 8

Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να επωφελείται τελικώς από την πολυδιάσπαση του χώρου της Κεντροαριστεράς, ενώ ο Αλ. Τσίπρας φαίνεται να ενισχύει τη δημοτικότητά του. Από την άλλη πλευρά, ο Αντ. Σαμαράς εξακολουθεί να παραμένει το ισχυρό χαρτί της ΝΔ.

Επειδή η διαφορά αυτή παραμένει σταθερή οι εκλογικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι είναι δύσκολο πλέον να ανατραπεί. Ταυτόχρονα ενισχύεται η πεποίθηση στην κοινή γνώμη ότι ο κ. Τσίπρας θα είναι ο νικητής των εκλογών, γεγονός που του διασφαλίζει τη μερίδα του λέοντος και από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.