ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αίτημα δωρεάν μεταφοράς νεφροπαθών και καρκινοπαθών προς την NEL Lines

jpg
Αίτημα προς την Ναυτιλιακή Εταιρεία NEL LINES απηύθυνε ο διοικητής του νοσοκομείου Σάμου Γιώργος Ραγγούσης για δωρεάν μετακίνηση των καρκινοπαθών της Σάμου αλλά και των νεφροπαθών της Ικαρίας προκειμένου να δοθεί έστω και προσωρινά μια λύση στο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει λόγω έλλειψης ογκολογικού τμήματος στην Σάμο από την μία και μονάδας τεχνητού νεφρού από την άλλη στην Ικαρία.

Τα προβλήματα εστιάζονται κυρίως στα έξοδα μετακίνησης, διαμονής αλλά και στην συνολικότερη ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται άνθρωποι με ιδιαίτερα προβλήματα υγείας που χρειάζεται να ταξιδεύουν τουλάχιστον κάθε 20 ημέρες.

«Προσπαθούμε να δώσουμε μια προσωρινή λύση ενώ ήδη έχουμε ζητήσει τον διορισμό μόνιμου ογκολόγου και φαρμακοποιού στο νοσοκομείο της Σάμου. Επίσης έχει γίνει αίτημα από το νοσοκομείο της Ικαρίας για δημιουργία μονάδας τεχνητού νεφρού ώστε να μην χρειάζεται να μετακινούνται 13 νεφροπαθείς από το νησί προς την Αθήνα ή την Σάμο» δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Σάμου.

Εδώ και τρεις μήνες έχουν γίνει δύο παραστάσεις διαμαρτυρίας στην διοίκηση από ομάδα πολιτών μετά από αίτημα καρκινοπαθούς να ξεκινήσουν ξανά οι χημειοθεραπείες όπως γινόταν ως το 2009. 

Σε αυτό συμφώνησε η διοίκηση αλλά και το επιστημονικό προσωπικό υπό την προϋπόθεση να υπάρχει φαρμακοποιός που θα κάνει την ανασύσταση των φαρμάκων πάντα με την καθοδήγηση του θεράποντος ογκολόγου.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.