ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Η Yahoo θέλει να αντικαταστήσει το Google Search στο Safari.

fwto:yahoo
H Yahoo CEO Marisa Mayer είναι μια από τις πιο δυναμικές παρουσίες στον χώρο και τα τελευταία χρόνια, από την στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα της έχει κάνει τα αδύνατα δυνατά για να αντιστρέψει την αρνητική εικόνα της εταιρείας και την πτώση της σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Το MacRumours αναφέρει σήμερα πως ένας μεγάλος στόχος της είναι να φέρει την μηχανή αναζήτησης της Yahoo ως την default στον πλοηγό της Apple Safari και μάλιστα για όλες τις συσκευές της εταιρείας.

Η Mayer πρόσφατα μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια για την Apple ενώ αποκάλεσε τους χρήστες του πλοηγού Safari ως “τους πιο επικερδής χρήστες στον κόσμο”.

“Η πλατφόρμα του Safari είναι μια από τις καλύτερες συμφωνίες για μια μηχανή αναζήτησης αν όχι η καλύτερη σε όλο τον κόσμο” τόνισε χαρακτηριστικά η Mayer εκφράζοντας έντονα την επιθυμία της η εταιρεία να καταφέρει να εκθρονίσει το Google Search ως την default επιλογή για τους χρήστες του πλοηγού της Apple.

H Apple έχει ειδική συμφωνία για αυτό με την Google και έτσι το Google Search εμφανίζεται η βασική μηχανή αναζήτησης στο Safari τόσο για το Mac όσο και για τα iPhone, iPad και iPod Touch. Αναλυτές εικάζουν πως η συμφωνία αυτή ανέρχεται στο $1 δις τον χρόνο.

Με την συμφωνία της Apple με την Google να φημολογείται πως θα ανανεωθεί φέτος θα πρέπει να κάνει μια πολύ καλή προσφορά στην Apple αλλά εκτός αυτού θα πρέπει να μονομαχήσει και με την Microsoft που φημολογείται πως έχει αντίστοιχες βλέψεις για την δική της μηχανή αναζήτησης για το Safari και τις Apple συσκευές.

Η Mayer έχει στο ενεργητικό της μεγάλες συμφωνίες και έχει ήδη εξορίσει την Google από τον πλοηγό FireFox.

Ένα δυνατό χαρτί της Yahoo και της Mayer είναι πως η εταιρεία έχει πολύ δυνατές εφαρμογές στο App Store της Apple και έχει επενδύσει πολλά στις αναβαθμίσεις τους με αποτέλεσμα εκατομμύρια χρήστες να τις χρησιμοποιούν καθημερινά.

Πηγή: appleworldhellas.com
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.