ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

πρόγνωση καιρού για Τρίτη 10-2-2015

kairos-me xionia
Βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες στα νοτιότερα ηπειρωτικά και στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, και χιονοπτώσεις στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά, και στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015. Τα φαινόμενα στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα στην Εύβοια και στην Κρήτη θα είναι τοπικά ισχυρά. Λίγα χιόνια θα πέσουν επίσης σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, του Βορείου Αιγαίου και πιθανόν της Ανατολικής Θεσσαλίας.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, από -12 έως -3 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -7 έως 5 στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 4 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από -4 έως 6 στην Ήπειρο, από -1 έως 7 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 2 έως 7 στη Νότια Ελλάδα, από -2 έως 5 βαθμούς στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά, από 0 έως 4 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, και από 5 έως 7 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 9 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, 8 με 9 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ και τοπικά επίπεδο θύελλας 10 με 11 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ.
Χιονόνερο κατά περιόδους στα νοτιότερα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις κατά περιόδους στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Προς το βράδυ ενδέχεται παροδικά να χιονίσει και στα νοτιότερα τμήματα. Η θερμοκρασία στο κέντρο και στα νοτιότερα θα φτάσει στους 4 με 5 βαθμούς, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές και κυρίως στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς χιονόπτωσης, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Το πρωί θα εκδηλωθεί ισχυρός παγετός, ενώ το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει στους 4 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.