ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Καβάλα:12χρονος παρενοχλούσε παιδιά μέσω Διαδικτύου!!

upologistis
Ένας δωδεκάχρονος ήταν, τελικά αυτός που έστελνε άσεμνες φωτογραφίες και παρενοχλούσε σεξουαλικά... άλλα παιδιά μέσω Διαδικτύου.

Η υπόθεση ερευνήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από εισαγγελική παραγγελία, σχετικά με υπόθεση προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω Διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Υπηρεσίας προχώρησαν σε ψηφιακή έρευνα σε επικοινωνίες που πραγματοποιήθηκαν μέσω εικονικών δωματίων επικοινωνίας (chat rooms) στο Διαδίκτυο.

Όπως διαπιστώθηκε, άγνωστο άτομο προσέγγιζε παιδιά ηλικίας 8 έως 11 ετών στο πλαίσιο διαδικτυακού παιχνιδιού και τους ζητούσε μέσω chat rooms να του αποστείλουν τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, καθώς και φίλων τους.

Στην περίπτωση που οι ανήλικοι έστελναν τις διευθύνσεις των ηλεκτρονικών ταχυδρομείων τους, καθώς και συμμαθητών τους, λάμβαναν ηλεκτρονικά μηνύματα με φωτογραφίες άσεμνου περιεχομένου και παρενοχλήσεις σεξουαλικού χαρακτήρα.

Ακολούθησε η ηλεκτρονική ταυτοποίηση των διαδικτυακών στοιχείων του δράστη, που όπως προέκυψε είναι 12χρονος, κάτοικος Καβάλας, ενώ η τηλεφωνική σύνδεση παροχής Διαδικτύου βρέθηκε δηλωμένη στα στοιχεία της μητέρας του.

Σε έρευνα στο σπίτι του δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.