ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Από 28 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου η Παγκρήτια Έκθεση «OINOTIKA 2015»

oinos
Η Παγκρήτια Έκθεση «OINOTIKA 2015» θα πραγματοποιηθεί από 28 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου στον χώρο εκδηλώσεων, «Κήπος των Αισθήσεων» στις Μαλάδες Ηρακλείου, με την υποστήριξη της περιφέρειας Κρήτης.

Οι Οινοποιοί της Κρήτης ετοιμάζονται να καλωσορίσουν τους φίλους του κρητικού αμπελώνα στην έκθεση, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις νέες και παλαιές εσοδείες των Κρητικών οινοποιών, να μιλήσουν μαζί τους και να ενημερωθούν για τις συλλογικές δράσεις που κάνει το Wines of Crete.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, όπως ανακοινώθηκε από τους οργανωτές, θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις, όπως: 

Ομαδοποιημένη παρουσίαση με θέμα «Γηγενείς ερυθρές ποικιλίες» σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, έτσι ώστε, με μια στάση, οι επισκέπτες να αποκτήσουν ολοκληρωμένη εικόνα για τις ερυθρές τοπικές ποικιλίες του κρητικού αμπελώνα.

Επίσης, μέσα στον χώρο της έκθεσης θα λειτουργεί οργανωμένο πωλητήριο κρητικού κρασιού, ενώ το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, από τις 12.00 έως 16.00, θα πραγματοποιηθεί Αμπελουργικό Σεμινάριο με θέμα «Σύγχρονες τάσεις και προβληματισμοί στην Κρητική Αμπελουργία».

Την ίδια ημέρα, στις 19:00, ο Χρηστός Λάπας με τον Pastry Chef Θέμο Ρήγα, θα καλωσορίσουν τους επισκέπτες της έκθεσης, με δημιουργίες από γλυκό κρασί.

Την Κυριακή 1 Μαρτίου στις 14:00, ο chef Λευτέρης Λαζάρου, μαγειρεύει με τον Χρήστο Λάπα με θέμα «Θαλασσινές γεύσεις με άρωμα Κρήτης».
- Τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 17.00-20.00 θα γίνει σεμινάριο με θέμα «Κρασί και Εστιατόριο, μια εμπειρία γεύσης» όπου οι κ.κ Λαζάρου, Δεληγιάννης, Γιαννόπουλος και εκπρόσωπος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, καλεσμένοι του Wines of Crete, θα αναπτύξουν σε επαγγελματίες του χώρου τους συσχετισμούς μεταξύ εστιατορίου, κρασιού, γεύσης και εμπειρίας, με σκοπό την ανάδειξη όλων αυτών των στοιχείων, σε συνδυασμό με γεύσεις που θα παρασκευάσουν οι chef Γιάννης Μάργαρης, Γιώργος Μακρής, Μιχάλης Χάσικος και Κυριάκος Λύρας.

Η έκθεση θα λειτουργήσει για τους οινόφιλους το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου από 17:00 έως 21:00 και την Κυριακή 01 Μαρτίου από 11:00 έως 20:00. Τη Δευτέρα 02 Μαρτίου από 11:00 έως 15:00 για τους επαγγελματίες, ενώ την ίδια ημέρα από τις 17:00 έως 20:00 θα γίνει το σεμινάριο γευσιγνωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.