ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΕΕ: Ετοιμάζουν νέο δάνειο πάνω από 30 δισ. ευρώ.!!

eurw
Ποσό πάνω από 30 δισ. ευρώ θα δανειστεί την επόμενη διετία η ελληνική κυβέρνηση από ΕΕ και ΔΝΤ, μέσα σε ένα περιβάλλον σαφώς δυσκολότερο από ότι πριν από τις εκλογές και εν μέσω παρεξηγήσεων και αμφίσημων δηλώσεων. 

Την πληροφορία και την ένδειξη ότι το επόμενο δάνειο συζητείται από τους εταίρους και την Κομισιόν μετέδωσε πρώτο το πρακτορείο MNI, όταν περιέπεσε τότε στην κατοχή του το περίφημο εσωτερικό έγγραφο των πρακτικών της μυστικής συνάντησης τεσσάρων υπουργών οικονομικών χωρών του ευρώ υπό τον Ζ.Κ.Γιούνκερ. 

Σήμερα το ποσό αυτό «έχει ξεπεραστεί» εξ αιτίας του δημοσιονομικού κενού. 

«Σε κάθε περίπτωση πάντως μιλάμε για τα πρώην λεφτά του ΤΧΣ, τα 1,8 +1,9 δισ. από το παλιό πρόγραμμα και τα SMPs, τα 14 δισ. από το πακέτο του ΔΝΤ και επιπλέον 7 ως 10 δισ. καινούργια λεφτά. Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αναβάλει την πληρωμή των δόσεων του Μαρτίου. Αν η χώρα καθυστερήσει την πληρωμή, αυτό θα αποτελέσει πιστωτικό γεγονός και οι οίκοι αξιολόγησης θα κατατάξουν την Ελλάδα σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας - selective default». 

Αυτά μετέφερε στο real.gr κοινοτικός αξιωματούχος, στον οποίο μεταφέρθηκαν οι δηλώσεις δύο υπουργών της ελληνικής κυβέρνησης περί «καθυστέρησης πληρωμών προς το ΔΝΤ» και περί «απευθείας πληρωμής του ΔΝΤ από τα κέρδη της ΕΚΤ». 

Ο κοινοτικός αξιωματούχος ενημέρωσε το real.gr ότι: «Τα ομόλογα λήγουν συνήθως την ώρα του μεσημεριανού και κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «οι πληρωμές είναι γνωστές, περιγράφονται στο ελληνικό πρόγραμμα με το ΔΝΤ» και «η ΕΕ είχε προειδοποιήσει, όμως κάποιοι δεν ήθελαν να μας ακούσουν».

Την ίδια ώρα οι δηλώσεις on camera άλλου Έλληνα υπουργού ο οποίος αναφέρθηκε στους υπαλλήλους της ΕΕ που μετέχουν στην τρόικα ως «συμμορία», έχουν μεταφερθεί στους ίδιους και ορισμένοι από αυτούς αναμένεται να κάνουν χρήση της δωρεάν νομικής προστασίας που τους παρέχει η Κομισιόν, ενώ έχουν μεταφέρει την έντονη διαμαρτυρία τους σε ανώτατο επίπεδο. 

Όπως σχολίασε μάλιστα ένας θιγόμενος «οι υπηρεσίες θα έχουν μεγάλη δυσκολία στο μέλλον να στελεχώσουν αποστολές στην Ελλάδα, κανείς δεν θέλει να ακούει ύβρεις γιατί κάνει την δουλειά που του έχει ανατεθεί από την υπηρεσία»
.

real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.