ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αγώνας δρόμου για τη διάσωση της Πομπηίας!!

Αγώνας δρόμου για τη διάσωση της Πομπηίας..
Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, νέα προγράμματα εκπονούνται, η UNESCO δίνει χρήματα, αλλά η Πομπηία... πέφτει.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στην Ιταλία προκάλεσαν την πτώση ακόμη ενός τοίχου στην αρχαία ιταλική πόλη. Πρόκειται για τοίχο στον Κήπο του Σεβήρου, ο οποίος υπέστη μερική κατάρρευση.

Η περιοχή αποκλείστηκε για τους επισκέπτες αμέσως και κλήθηκε η πυροσβεστική για να αντλήσει τα νερά...

Ο Κήπος του Σεβήρου αποτελεί μέρος του Μεγάλου Προγράμματος της Πομπηίας, ενός έργου περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ. 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ και την ιταλική κυβέρνηση για την προστασία του πολύ σπουδαίου αυτού αρχαιολογικού χώρου.

Το περιστατικό στον Κήπο του Σεβήρου είναι το τελευταίο σε μια σειρά καταρρεύσεων στην Πομπηία που καταστράφηκε από μια ηφαιστειακή έκρηξη το 79 μ.Χ., την ώρα που οι ιταλικές αρχές έχουν επικριθεί έντονα για την εξαιρετικά αργή εφαρμογή των μέτρων αποκατάστασης.

Μάλιστα, το 2013, η UNESCO απείλησε να καταργήσει την Πομπηία από τον διάσημο κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αν δεν λαμβάνονταν άμεσα μέτρα για τη σωτηρία του αρχαιολογικού χώρου.

Το πρόβλημα έγκειται στην ίδια τη μαφία. Τα πλοκάμια της Καμόρα, της τοπικής οργάνωσης, έχουν αγκιστρωθεί τόσο βαθιά στη ναπολιτάνικη κοινωνία, ώστε όλα, ακόμα και τα τεχνικά έργα, στην ουσία ελέγχονται από αυτήν.
 
Κάθε προσπάθεια να πετάξουν έξω τα στελέχη της και να καταφέρουν να έχουν εργολάβους, συνεργεία και επόπτες που δεν θα έχουν σχέση με τη διαφθορά έχει αποβεί μάταιη. Ετσι τα έργα αναστήλωσης και συντήρησης δεν έχουν καν αρχίσει και η Πομπηία εξακολουθεί να βρίσκεται σε τεράστιο κίνδυνο.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.