ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κροατία: Σε εξέλιξη η διαδικασία διαγραφής χρεών!!

kroatia
Πιστοποιήσεις για το ότι πληρούν τα κριτήρια διαγραφής των χρεών τους έλαβαν 12.500 πολίτες της Κροατίας από σύνολο 75.000 που εντάχθηκαν στο "σχήμα" διαγραφής χρεών, βάσει των όσων συμφωνήθηκαν μεταξύ της κυβέρνησης και φορέων της χώρας (Τ.Α., δημόσιες επιχειρήσεις, τράπεζες, κ.ά).

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, προσθέτοντας ότι, όλο και περισσότεροι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπογράφουν τη σχετική συμφωνία για τη διαγραφή των χρεών φτωχών πολιτών, των οποίων οι τραπεζικοί λογαριασμοί είναι “παγωμένοι” για διάστημα άνω του ενός έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας FINA, 75.000 πολίτες έχουν δικαίωμα να ενταχθούν σ' αυτό το “σχήμα”. Η διαγραφή των χρεών, πρόσθεσε ο κ. Μιλάνοβιτς, είναι ένας τρόπος γι' αυτούς τους πολίτες να προχωρήσουν, τελικά, σε ένα καλύτερο, νέο “δρόμο”.

Ο ίδιος σημείωσε ότι, το συγκεκριμένο μέτρο δεν αποτελεί “συνταγή” για οικονομική ανάπτυξη του κάθε κράτους, αλλά για μια νέα αρχή των πολιτών με “παγωμένους” τραπεζικούς λογαριασμούς.

Οι πρώτες συμφωνίες με φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δημόσιες επιχειρήσεις στην Κροατία για τη διαγραφή των χρεών φτωχών πολιτών,με "παγωμένους" τραπεζικούς λογαριασμούς, υπεγράφησαν στις 19 Ιανουαρίου 2015. Ακολούθησε η υπογραφή ανάλογων συμφωνιών με τηλεπικοινωνιακές εταιρείες και τράπεζες.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στις συμφωνίες, το ανώτατο όριο για τη διαγραφή χρεών σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και δημόσιες επιχειρήσεις είναι 10.000 και 25.000 κούνα, αντίστοιχα.

Το συνολικό χρέος των πολιτών που καλύπτει το συγκεκριμένο "σχήμα" είναι περίπου 1,5 δισ. κούνα (στις 30 Σεπτεμβρίου 2014), ενώ οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί είναι "παγωμένοι" για περισσότερο από ένα έτος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.