ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ζαρίφ:Η αναβολή δεν είναι προς το συμφέρον κανενός.!

zarif
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε σήμερα ότι μια νέα αναβολή της προθεσμίας για την επίτευξη μιας συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης δεν είναι προς το συμφέρον κανενός".

"Πιστεύω ότι μια νέα παράταση είναι προς το συμφέρον κανενός", τόνισε ο Ζαρίφ μετά τη συνάντησή του, για δεύτερη φορά στο Μόναχο, με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο.

Οι μεγάλες δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες για την εξεύρεση πολιτικής συμφωνίας με το Ιράν πριν από τις 31 Μαρτίου και στη συνέχεια για την υπογραφή μιας τελικής συνολικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει όλες τις τεχνικές πλευρές, το αργότερο έως τις 30 Ιουνίου, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο. 

Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις δεν σημειώνουν πρόοδο, εγείροντας φόβους για νέα παράταση των συνομιλιών, οι οποίες έχουν ήδη παραταθεί δύο φορές.

Ο Ζαρίφ, όταν ρωτήθηκε για την προθεσμία της 31ης Μαρτίου, δήλωσε ότι η προηγούμενη παράταση δεν ήταν ιδιαίτερα "χρήσιμη. Αν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία, αυτό δεν θα είναι και το τέλος του κόσμου. Θα έχουμε προσπαθήσει, θα έχουμε αποτύχει, θα βρούμε άλλες διαδικασίες".

Η σημερινή συνάντηση των επικεφαλής της αμερικανικής και ιρανικής διπλωματίας διήρκησε 90 λεπτά, σύμφωνα με αμερικανούς διπλωμάτες. Είχε προηγηθεί συνάντησή τους την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα στο Ιράν ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε ότι θα "συναινούσε" σε οποιαδήποτε συμφωνία για το επίμαχο πυρηνικό πρόγραμμα με την ομάδα 5+1, αν η συμφωνία αυτή δεν έβλαπτε τα συμφέροντα της χώρας του.

Ο Χαμενεΐ προέβη στη δήλωση αυτή στη διάρκεια ομιλίας του σε βάση της πολεμικής αεροπορίας, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη για την επίτευξη συμφωνίας ώστε σταδιακά να αρθούν οι κυρώσεις της Δύσης που πλήττουν την ιρανική οικονομία, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

"Οι διαπραγματευτές μας για το πυρηνικό θέμα προσπαθούν να αφαιρέσουν το όπλο των κυρώσεων από τον εχθρό. Αν επιτύχουν, τόσο το καλύτερο. Αν αποτύχουν, ο καθένας πρέπει να γνωρίζει ότι διαθέτουμε πολλούς τρόπους για να εξουδετερώσουμε αυτό το όπλο.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.