ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Δεν θα γίνει η συνάντηση Ομπάμα-Νετανιάχου

fwto-ompama
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υπερασπίστηκε τη Δευτέρα την απόφασή του να μη συναντήσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον καθώς, όπως εξήγησε, τηρεί το πρωτόκολλο που του επιβάλλει να μην συναντά ξένους ηγέτες λίγες εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή μιας εκλογικής αναμέτρησης.

«Συνηθίζουμε να μην πραγματοποιούμε συναντήσεις με ξένους ηγέτες λίγο πριν από τις εκλογές» που διεξάγονται στις χώρες τους, επισήμανε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.
«Κάποια από τα ζητήματα πρέπει να διευθετούνται βάσει του πρωτοκόλλου και νομίζω ότι είναι σημαντικό για εμάς να παραμένουμε πιστοί σε αυτά τα πρωτόκολλα διότι οι αμερικανοϊσραηλινές σχέσεις δε σχετίζονται μονάχα με ένα συγκεκριμένο κόμμα» τόνισε ο ίδιος. 
Ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε μάλιστα στη συνομιλήτριά του, την Άγγελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι εάν η Γερμανίδα καγκελάριος είχε μπροστά της στο άμεσο μέλλον μία εκλογική αναμέτρηση, δεν θα την προσκαλούσε στο Λευκό Οίκο και πιθανόν δεν θα είχε ζητήσει μια συνάντηση μαζί της.

Ο Νετανιάχου δηλώνει αποφασισμένος να πάει στις ΗΠΑ
Την ίδια ώρα, πάντως, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι είναι αποφασισμένος να εκφωνήσει μια ομιλία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ την 3η Μαρτίου, παρά τις πιέσεις που του ασκούνται.

"Είμαι αποφασισμένος να μιλήσω στο Κογκρέσο, για αυτό αποφάσισα να πάω στην Ουάσινγκτον και να παρουσιάσω τη θέση του Ισραήλ", είπε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης.

Ο Λευκός Οίκος έχει εκφράσει την ενόχλησή του μετά την ανακοίνωση ότι οι Ρεπουμπλικανοί του Κογκρέσου προσκάλεσαν τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να εκφωνήσει μια ομιλία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. 

Η δυσαρέσκεια αυτή εκφράστηκε και μέσω της ανακοίνωσης ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν θα δώσει το παρών στην ομιλία του Νετανιάχου. 

Στο Ισραήλ, πολλοί ηγέτες της κεντρώας και αριστερής αντιπολίτευσης αλλά και πολλοί σχολιαστές έχουν απευθύνει έκκληση στον Νετανιάχου να ακυρώσει την ομιλία αυτή, ώστε να μην διαταράξει την "ειδική σχέση" της χώρας με τις ΗΠΑ.

Ωστόσο ο Νετανιάχου απέρριψε όλες τις πιέσεις εξηγώντας ότι "προετοιμάζεται μια κακή συμφωνία με το Ιράν που θα θέσει σε κίνδυνο την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ" και ότι "είναι καθήκον του να κάνει τα πάντα για να την εμποδίσει".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.