ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τσακαλώτος:Ο λαός αποφάνθηκε πως χρειάζονται μεταρρυθμίσεις.!

tsakalotos
Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συζητήσει με τον ΟΟΣΑ τη λεγόμενη «εργαλειοθήκη», ανέφερε στις προγραμματικές του δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στην ομιλία του ο κος Τσακαλώτος τόνισε πως με την εκλογική του ετυμηγορία ο ελληνικός λαός «αποφάνθηκε πως χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, αλλά με διαφορετικό πρόσημο και ιεραρχήσεις. Αποφάσισε πως το να πιάσεις το λαθρεμπόριο πετρελαίου και τη φοροδιαφυγή, είναι πιο σημαντικό από τις καθαρίστριες και τους σχολικούς φύλακες».

Στο παραπάνω πλαίσιο, ο κος Τσακαλώτος υπερασπίστηκε τη συνεργασία της κυβέρνησης με τον ΟΟΣΑ για τη διενέργεια μεταρρυθμίσεων, λέγοντας πως «είναι ο ΟΟΣΑ εδώ και θα συζητήσουμε, αλλά δεν θα συζητήσουμε την "εργαλειοθήκη". Θα το πούνε βεβαίως οι ιστορικοί του μέλλοντος, εάν η "εργαλειοθήκη" ήταν όντως του ΟΟΣΑ, ή των δικών μας, που πέρναγαν μέσα τις δικές τους ιδέες».

Αντίστοιχα αντιμετώπισε ο υπουργός και την προσφυγή της κυβέρνησης στις υπηρεσίες της εταιρείας χρηματοοικονομικών συμβούλων Lazard - μιας εταιρείας με την οποία είχε συνεργαστεί και η κυβέρνηση Παπανδρέου, προκαλώντας τότε τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ:

«Παίρνουμε συμβουλές και από τη Lazard για το πώς θα αντιμετωπίσουμε το χρέος», ανέφερε ο κος Τσακαλώτος. «Βεβαίως έδωσαν συμβουλές και σε ένα προηγούμενο πρόγραμμα, αλλά ποτέ δεν είπαμε πως ξέρουμε τα πάντα. Θα υπηρετήσουν ένα διαφορετικό σχέδιο για το χρέος και τη δημιουργία ενός δημοσιονομικού χώρου ώστε να υλοποιηθούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε.

Ο κος Τσακαλώτος επανέλαβε με τη σειρά του τις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα κατά της κυβέρνησης Σαμαρά, ότι, δηλαδή, η προηγουμένη κυβέρνηση διάλεξε μια παράταση του προγράμματος μονάχα δύο μηνών, ώστε να στερήσει από την επόμενη κυβέρνηση διαπραγματευτικό χρόνο. 

«Έπρεπε, επίσης, να πείσουμε τους Ευρωπαίους πως υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση ανάμεσα σ' αυτά που λέμε εμείς και αυτά που λέγανε οι αντίπαλοί μας για μας. Να τους πείσουμε πως είμαστε ευρωπαϊστές, γιατί γνωρίζουμε πως μια διάλυση της ευρωζώνης θα σήμαινε μια επιστροφή στη δεκαετία του '30, που θα έφερνε εθνικισμό και περιθωριοποίηση των λαϊκών αιτημάτων. Να πείσουμε πως και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έχει ιεραρχήσεις», είπε.

Τέλος για τα ζητήματα της στενής αρμοδιότητάς του, ο κος Τσακαλώτος ανέφερε πως προτεραιότητες του τομέα του είναι η προώθηση των εξαγωγών μέσω συντονισμού των παραγωγικών υπουργείων, η εισαγωγή καινοτομιών και η διεύρυνση του πεδίου των διμερών σχέσεων. «Πριν την κρίση, είχαμε ραγδαία ανάπτυξη του τομέα του software. 

Η οικονομική μας διπλωματία μπορεί να βασίζεται στο λάδι και την ενέργεια - αλλά γιατί να μην βασίζεται και στο software και την κοινωνική οικονομία;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Τσακαλώτος.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.