ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κυβερνητική πηγή: Στόχος μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία!

tsipras
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή με τη συμμετοχή των υπουργών Γιάνη Βαρουφάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Γιώργου Σταθάκη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Όπως έγινε γνωστό, από κυβερνητική πηγή, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε μια πρώτη συζήτηση ενόψει της έναρξης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. «Το κάθε υπουργείο κάνει τον σχεδιασμό του, έχοντας γνώση της κατάστασης και των ταμειακών διαθεσίμων», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε, εξάλλου, αποτίμηση των μέχρι τώρα συναντήσεων στο εξωτερικό. Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση συζήτησε το σχέδιο που θα παρουσιάσει στους εταίρους, η κυβερνητική πηγή απάντησε ότι «αυτά θα γίνουν μέσα στις επόμενες ημέρες». 

Αναφέρθηκε, πάντως, ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να κλείσει «μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία, σύντομα». Σε ερώτηση για το έκτακτο Eurogroup, η απάντηση ήταν πως «δεν είναι κάτι που αιφνιδίασε την κυβέρνηση. Αντιθέτως, το περίμενε». Σε κάθε περίπτωση, όπως ειπώθηκε, οι επαφές θα συνεχιστούν. «Προφανώς υπάρχει πίεση αλλά είμαστε σε μια δυναμική κατάσταση» αναφέρθηκε.

Σακελλαρίδης: «Δεν συζητάμε με τελεσίγραφα»
«Δεν υπάρχει κάποια έννοια τελεσιγράφου. Νομίζω ότι και από την ΕΚΤ και από τα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο χθες, στο Bloomberg και σε άλλα Μέσα, αλλά και από τις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα -τον οποίο άκουσα με πολύ μεγάλη προσοχή- ακόμα και αν εφαρμοστεί αυτή η απόφαση της ΕΚΤ, οι συνέπειες στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας είναι αμελητέες. Δεν συζητάμε με τελεσίγραφα. Αυτό πρέπει να το κάνουμε σαφές».

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στον ραδιοσταθμό Βήμα FM, αναφερόμενος στην απόφαση της ΕΚΤ.

«Έχουμε επιδείξει όλη την καλή διάθεση να συζητήσουμε με όλους, και με κυβερνήσεις και με θεσμούς της ΕΕ και με τους υπόλοιπους πιστωτές μας, ούτως ώστε να εξευρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση. Είμαστε πρόθυμοι να βάλουμε μπροστά ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων», ανέφερε.

«Το έχουμε πει», συνέχισε, «και προεκλογικά, για εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, το οποίο περιλαμβάνει βασικές τομές που έχουν να κάνουν και με το φορολογικό σύστημα, έτσι ώστε αυτό να καταστεί και αποτελεσματικό και απλό και κοινωνικά δίκαιο, να καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή, να ενισχύσουμε τους φοροελεγκτικούς και φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς. Ταυτόχρονα, να κάνουμε ενέργειες και να εφαρμόσουμε πολιτικές, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη διαφθορά, με τη διαπλοκή και το σπάσιμο των καρτέλ», τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης και σημείωσε:

«Καρτέλ δεν είναι κομμώτριες και αρτοποιοί -υπάρχουν και άλλα καρτέλ στην ελληνική οικονομία», τα οποία «θα τα κατονομάσει ο κ. Τσίπρας στις προγραμματικές δηλώσεις και θα τα ακούσουμε εκεί -θα δώσει βασικές κατευθύνσεις». 

Πρόσθεσε δε, πως «μιλάμε ταυτόχρονα για έναν αποτελεσματικότερο δημόσιο τομέα, όχι με τον τρόπο που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση, της απορρύθμισης, όπου μεταρρύθμιση ήταν περικοπές και απολύσεις, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η Δημόσια Διοίκηση», τονίζοντας ότι «όλα αυτά είναι πράγματα με τα οποία υπάρχει κοινός τόπος με τους Ευρωπαίους».

«Δεν λέγαμε για μονομερή διαγραφή του χρέους ποτέ»
Για τη διαχείριση του χρέους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «τη μονομερή διαγραφή δεν την εξαγγείλαμε. Δεν λέγαμε για μονομερή διαγραφή του χρέους ποτέ. Προεκλογικά δεν ειπώθηκε από κανένα στέλεχος κάτι για μονομερή διαγραφή του χρέους». 

Πρόσθεσε ότι «πρόταση του κ. Βαρουφάκη, που απευθύνθηκε και σε επενδυτές στο City, ήταν μια πρόταση που μιλάει με πολύ συγκεκριμένο, πρακτικό και ουσιαστικό τρόπο για το πώς μπορεί να γίνει η απομείωση του χρέους, και αυτό συνδυάζει μια σειρά από τεχνικά στοιχεία, όπως τα perpetual bonds», και αναρωτώμενος γιατί θεωρείται ότι «απορρίφθηκαν αυτά» τόνισε: «Η συζήτηση ξεκινάει, δεν έχουμε εισπράξει όχι, και δεν έχουμε καν παρουσιάσει αυτά…».

Ανέφερε, επίσης, πως στις προγραμματικές δηλώσεις «θα μπουν όλα σε μια σειρά και θα έχετε μια πλήρη εικόνα για τις θέσεις της κυβέρνησης, οι οποίες δεν θα είναι διαφορετικές από αυτές που παρουσιάζαμε προεκλογικά. Θα σας εντυπωσιάσουμε, διότι δεν θα ακολουθήσουμε την πεπατημένη.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.