ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Μεγάλη δικαίωση Χανιώτισσας, με Δικαστική απόφαση!!

xania kritis
Διαβάστε την ανακοίνωση: "Το Ειρηνοδικείο Χανίων, με την υπαρ. 810/2014 απόφαση του...  έσωσε όλη την περιουσία άνεργης, από το έτος 2010 καταναλώτριας (κατοικία, οικόπεδο, αυτοκίνητο) , χρεωμένης σε δύο Τράπεζες , (σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες) αλλά και η ίδια η απόφαση, παράγει νομοθεσία για εκατοντάδες δανειολήπτες, οι οποίοι μέχρι σήμερα ζούσαν με την αγωνία , όταν το δάνειο τους είχε μετακινηθεί και δεν ήξεραν που να πληρώσουν την ορισθείσα από το Δικαστήριο δόση τους.

Αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας η εν λόγω δανειολήπτρια είναι μέλος της και με την συμβουλευτική και καθοδήγηση της οποίας έφθασε σε αυτή την νικηφόρα γιαυτήν απόφαση, πρόκειται για δανειολήπτρια ηλικίας 56 χρονών έγγαμη χωρίς παιδιά, άνεργο , με εισόδημα δικό της 416 ευρώ και 125 του συζύγου της.
Με την με ημερ 810/2014 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, η Χανιώτισσα δανειολήπτρια , έσωσε την κύρια κατοικία της, αλλά και όλη της την περιουσία, με καταβολή μηνιαίας δόσης 60 ευρώ ,για μια πενταετία ήτοι 60 δόσεις Χ 60 ευρώ = 3.600 ευρώ χωρίς τόκο.

Συνολική Οφειλή της 11.610,29 ευρώ και προς τις δύο Τράπεζες
Περιουσιακά στοιχεία που έχει στην ιδιοκτησία της
Ισόγεια μονοκατοικία 100,59 τ.μ , σε οικόπεδο επιφανείας σε Οικόπεδο εμβαδού 166,13 τ.μ
3)Ένα Ι.Χ
Εισόδημα που η οικογένεια διαθέτει: είναι 416 ευρώ της ίδιας και 125 του συζύγου της.
Το εκτιμώμενο μηνιαίο κόστος διαβίωσης της οικογένειας σύμφωνα με τα αποδεδειγμένα στοιχεία που καταθέτει στην αίτηση της, φθάνει στο ποσό των 500 ευρώ.

Το Ειρηνοδικείο Χανίων ,(υπαρ απόφαση .810/2014)
1)Δέχεται την αίτηση
2)ΡΥΘΜΊΖΕΙ τα χρέη της αιτούσας με μηνιαίες καταβολές, προς τις πιστώτριες της ,επί μία πενταετία ,με την καταβολή 60 ευρώ μηνιαίως,συμμέτρως διανεμόμενο προς τα χρέη της .
3)ΕΞΑΊΡΕΙ από την εκποίηση την κύρια κατοικία της αιτούσας , μαζί με το οικόπεδο εντός του οποίου βρίσκεται η κατοικία.
4)ΥΠΟΧΡΕΏΝΕΙ την αιτούσα, να καταβάλει για την διάσωση της κύριας κατοικίας της καθώς και του οικοπέδου εντός του οποίου βρίσκεται η κατοικία αυτή ,την καταβολή μηνιαίας δόσης 66,80 ευρώ, για 10 έτη.
5)ΕΞΑΙΡΕΊ της εκποίησης το μοναδικό μεταφορικό μέσο της αιτούσας ,ήτοι ένα Ι.Χ αυτοκίνητο,
εμπορικής αξίας 9000 ευρώ
και 

6) και Σημαντικό, και πρωτοφανή εντολή σε απόφαση , από Δικαστήριο της Χώρας,
ΠΑΡΈΧΕΙ την δυνατότητα στην καταναλώτρια στην περίπτωση που οποιωνδήποτε από τις Πιστώτριες Τράπεζες ή ο καθολικός ή ειδικός διάδοχος ή ο εκκαθαριστής ή ο οποιοσδήποτε νόμιμος εκπρόσωπος ή υπάλληλος αυτών για οποιονδήποτε λόγο κωλύεται προσωρινώς ή αρνηθεί την εκ μέρους της καταβολή των πάσης φύσεως οριζομένων δόσεων δια της παρούσας, να καταθέτει αυτή το αντίστοιχο ποσό στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων , παρακρατώντας η ίδια το εκάστοτε παραστατικό του τελευταίου αυτού Ταμείου μέχρι να το ζητήσει εγγράφως ο νόμιμος δικαιούχος του.

Συμπερασματικά ,για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , η οποία διαχειρίστηκε ως μεσολαβούσα Αρχή ,την εξωδικαστική προσπάθεια για την δανειολήπτρια μέλος της δηλώνει δικαιωμένη , είναι σύμφωνα με το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη , καθώς έχουμε πλήρη διάσωση των περιουσιακών στοιχείων τηςκαταναλώτριας ,εξαιρουμένης της εκποίησης της όχι μόνο της κύριας κατοικίας αλλά και των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων,μεταφέρει ακόμα τα συναισθήματα της δικαίωσης του μέλους της , το οποίο αίτησε την δημοσιοποίση του γεγονότος και τις ευχαριστίες της τόσο στο Φορέα της (Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης) αλλά και στον δικηγόρο των Χανίων , κ. Νικολάου Τζάρα ,ο οποίος την συνέδραμε δικαστικώς.
Για ενημέρωση , ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, στα τηλ. 2821092306, 2821092666 και 2842020140

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης"
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.