ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ο Κώστας Λαπαβίτσας προτείνει δημοψήφισμα εάν υπάρξει ναυάγιο στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές!!

lapabitsas
Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το ζήτημα των όρων που θέτουν οι δανειστές της Ελλάδας στη νέα κυβέρνηση της χώρας τάχθηκε ο οικονομολόγος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να φτάσει μέχρι και σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα, απάντησε πως "σε αυτή τη διαπραγμάτευση δεν υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις", τόνισε ο κ. Λαπαβίτσας, διευκρινίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει μέχρι εκεί που θα αντέξει ο ελληνικός λαός. "Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως οφείλει πρέπει να είναι σκληρή γιατί και ο άλλος είναι σκληρός. Αν ξεκινήσουμε με εκπτώσεις δεν θα πάμε πουθενά. Κι αυτό το λέω και προς την κυβέρνηση και προς αυτούς που εμπλέκονται στην διαπραγμάτευση - γιατί εγώ δεν εμπλέκομαι άμεσα. Δεν υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις εδώ", πρόσθεσε σχετικά.
"Αν φτάσουμε σε μια κατάσταση όπου ο δανειστής όντως δεν κάνει πίσω και τα πράγματα είναι πολύ σκληρά, βεβαίως δεν μπορεί να γίνει τίποτα χωρίς την ξεκάθαρη συγκατάθεση του ελληνικού λαού. Να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός, να δείξει προς τα που κινείται και αυτός θα αποφασίσει", επεσήμανε, ενώ ερωτηθείς σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα ή εκλογές απάντησε: "Δεν θέλω να πάρω θέση γι΄αυτό, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός".
"Αν είναι σκληρός ο κ. Ντράγκι είμαστε και εμείς σκληροί, δεν υπάρχει άλλος τρόπος" σημείωσε ο κ. Λαπαβίτσας, ενώ κατέληξε ότι σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει ο ελληνικός λαός να ερωτηθεί ευθέως. Εκεί θα τεθούν όλα στο τραπέζι. Και το δημοψήφισμα, και οι εκλογές και ο,τιδήποτε άλλο. "Πρέπει να υπάρξει νέα ξεκάθαρη ετυμηγορία του ελληνικού λαού η οποία να σου επιτρέπει να κάνεις αυτό που πρέπει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάζει μια γραμμή αυτή τη στιγμή, πιστεύει ότι μπορεί να το αλλάξει, και αυτό θέλει ο ελληνικός λαός", υπογράμμισε.
Σε ότι αφορά πληροφορίες για επιμερισμό του προγράμματος "σε δύο δόσεις", ο κ. Λαπαβίτσας είπε χαρακτηριστικά: "Το μνημόνιο ούτε διαιρείται, ούτε τεμαχίζεται, ούτε έχουμε υποπολλαπλάσια. Είναι όλο αποτυχημένο και αυτό είναι άποψη δικιά μου και του ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω ότι αυτό που πρεσβεύει ο Γ.Βαρουφάκης μεταφέρθηκε λάθος και έγινε ένας θόρυβος που δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που πιστεύει".
Ο κ. Λαπαβίτσας τόνισε επίσης ότι «το Μνημόνιο πρέπει να καταργηθεί ολόκληρο» και ότι «αν δεν διαγραφεί το χρέος δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη».
Σημειώνεται πως στο ενδεχόμενο προσφυγής στη διαδικασία του δημοψηφίσματος είχε αναφερθεί στα μέσα Ιανουαρίου και ο νυν αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, η επίσης αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και άλλα στελέχη του κυβερνώνοντος κόμματος.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.