ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

«Εχουμε όλοι συμφέρον από μία βιώσιμη, κοινά αποδεκτή λύση»

tsipras faiman
Την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους στη βάση του ελληνικού σχεδίου εξέφρασε ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Μέγαρο της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας στη Βιέννη, με τον αυστριακό Καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, το ελληνικό σχέδιο δεν θα επιβαρύνει ούτε ένα ευρώ τους Ευρωπαίους φορολογούμενους.

«Το σχέδιο μας είναι να σταματήσουμε να ζητάμε νέα δανεικά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, δεν υπάρχει σοβαρός λόγος διαφωνίας με τους εταίρους, παρά μόνο πολιτικοί λόγοι, η απόφαση να συνεχίσει να στηρίζεται ένα πρόγραμμα που έχει αποτύχει, σημείωσε, τονίζοντας ότι όλοι έχουν συμφέρον από μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι όλοι έχουμε συμφέρον από μία βιώσιμη, κοινά αποδεκτή λύση, δεν θέλουμε σύγκρουση με τους εταίρους μας, το σχέδιό μας είναι να δουλέψουμε σκληρά.«Σήμερα διαπίστωσα ότι απέκτησα έναν καινούργιο φίλο», σημείωσε για τον κ. Φάιμαν, τον οποίο ευχαρίστησε για τη δήλωση ότι όσοι ποντάρουν σε αποτυχία της Ελλάδας θα χάσουν. 
«Θα προσθέσω ότι όσοι ποντάρουν στην αποτυχία μας θα αποδειχθούν λάθος ενώ παίζουν με τη φωτιά και την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού».

Όπως είπε, με τον κ. Φάιμαν συμφωνήσαμε στα βασικά θέματα πολιτικής που πρέπει να ακολουθήσει η Ευρώπη, για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή

Παράλληλα, έκανε λόγο για άνοιγμα της Ελληνικής οικονομίας στον ανταγωνισμό, με μια σύγχρονη αντιολιγοπωλιακή νομοθεσία. Φάιμαν: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη
Υπάρχει μόνο ένας σκοπός, να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, υπογράμμισε ο καγκελάριος της Αυστρίας.

Ο κ. Φάιμαν σημείωσε ότι στόχος είναι να παραμείνουν στην ευρωζώνη όλα τα μέλη της και ότι με την Αθήνα θα πρέπει να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση. 

Στο πλαίσιο των συζητήσεων, σημείωσε, τονίσαμε ότι πρέπει κανείς να τηρεί τις υποχρεώσεις του, το πλαίσιο πρέπει να τηρηθεί, ζητώντας να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση μεταξύ του προγράμματος που είχε συμφωνηθεί και της μεγάλης προσπάθειας που κάνει η νέα κυβέρνηση.

αναφέρθηκε δε στη σημασία του να δημιουργηθούν στην Ελλάδα δομές κατά των ατασθαλιών του παρελθόντος, ενώ σημείωσε ότι κανένας προϋπολογισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν είναι αποτελεσματικό το δημόσιο. 

Ο κ. Φάινμαν σημείωσε ότι προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να είναι η καταπολέμηση της ανεργίας και η ενίσχυση της ανάπτυξης. «Πρώτη προτραιότητα η πάταξη της διαφθοράς»

Και οι δυο ηγέτες συμφώνησαν ότι θα πρέπει να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή, με τον αυστριακό καγκελάριο να υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία στην ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως το γεγονός ότι η ολιγαρχία έμεινε στο απυρόβλητο ήταν «ύβρις». Πρώτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης, υπογράμμισε, είναι να άρει τη μεγάλη αδικία, τονίζοντας την κίνηση θα τοποθετήσει σε θέση υπουργού επικρατείας με χαρτοφυλάκιο την πάταξη της διαφθοράς, έναν πρώην εισαγγελέα με επιτυχία στην καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.
Σήμερα, σημείωσε, δημοσιοποιήθηκαν νέα στοιχεία για λίστες ονομάτων με χρήματα στην Ελβετία. Προστίθενται νέα ονόματα στη λίστα Λαγκάρντ, που λάβαμε πριν από πολλά χρόνια αλλά παρέμεινε στα συρτάρια.

Όπως ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός, «θα δώσουμε μεγάλη μάχη με την ολιγαρχία που φοροδιαφεύγει και φοροαποφεύγει. Θα μας βοηθήσουν οι εταίροι μας ή θα δημιουργήσουν ασφυκτικό πλαίσιο για να μην προλάβει η κυβέρνηση να παράγει έργο σε αυτόν τον τομέα;».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τιμωρίας των «κακών παιδιών» του ευρωπαϊκού Νότου, ο κ. Τσίπρας απάντησε πως «η εκτέλεση της Ιφιγένειας δεν θα φέρει ούριο άνεμο, αλλά θα σπείρει ανέμους που πολύ γρήγορα θα θερίσουν θύελλες». 

Πρόσθεσε πως στην Ελλάδα με το πρόγραμμα διαπράχθηκε ύβρις, διότι ένα πολιτικό σύστημα σε στενή διαπλοκή με την οικονομική ολιγαρχία, άφησε αυτή την ολιγαρχία στο απυρόβλητο.


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.