ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τέσσερις στους δέκα χάνουν τη ζωή τους από τη γρίπη!!

Με ανησυχητικούς ρυθμούς αυξάνεται η θνησιμότητα από την εφετινή γρίπη, καθώς ήδη περισσότερα από τέσσερα στα δέκα βαριά περιστατικά χάνουν τη μάχη να κρατηθούν στη ζωή.

Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 111 άνθρωποι έχουν έως στιγμής αρρωστήσει βαριά και έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Από αυτούς, οι 45 (ή ποσοστό 40,54%) έχουν καταλήξει, άλλοι 31 εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην εντατική, ενώ οι υπόλοιποι έχουν μεταφερθεί σε απλούς θαλάμους ή έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Το ποσοστό της θνησιμότητας προσεγγίζει ήδη εκείνο που είχε καταγραφεί πέρυσι αλλά έως το τέλος της εποχής της γρίπης, δηλαδή στις αρχές Μαΐου.

Στην πραγματικότητα, από τους συνολικά 338 ανθρώπους που αρρώστησαν βαριά από γρίπη την περίοδο 2013-2014, είχαν καταλήξει οι 145 (ποσοστό 42,89%).

Δεδομένου, λοιπόν, ότι εφέτος η κατάσταση μοιάζει να είναι πιο σοβαρή, υπενθυμίζουμε τις συστάσεις των ειδικών για το πότε πρέπει να πάμε στον γιατρό:

1. Οι πάσχοντες από οποιοδήποτε χρόνιο πρόβλημα υγείας (συμπεριλαμβανομένης της παχυσαρκίας και του διαβήτη) πρέπει να συμβουλευθούν τον γιατρό τους με το πρώτο ύποπτο σύμπτωμα για γρίπη (δηλαδή πυρετό πάνω από 38, κούραση και πόνους σε όλο το σώμα).

2. Μικροί και μεγάλοι, με ή χωρίς προβλήματα υγείας, πρέπει να συμβουλευτούν αμέσως τον γιατρό αν:

* Μπουν στην 3η μέρα από την εμφάνιση του πυρετού και αυτός δεν πέφτει χωρίς αντιπυρετικό.

* Παρουσιάσουν δύσπνοια οποιαδήποτε στιγμή στην πορεία της γρίπης.

* Ο πυρετός υποχωρήσει, αλλά επανεμφανιστεί μέσα σε λίγες μέρες.

* Τα συμπτώματα είναι πολύ έντονα, πρωτόγνωρα και τους ανησυχούν.

Ο γιατρός πρέπει οπωσδήποτε να ενημερωθεί αν στο περιβάλλον του ασθενούς υπάρχουν μεγάλης ηλικίας άνθρωποι ή χρονίως πάσχοντες, διότι μπορεί να χρειαστούν προληπτική αγωγή με αντιϊικά φάρμακα.

Πηγή: tanea.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.