ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Θρίλερ με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας: Αναβάλλεται πάλι η εκλογή - Ποιοι δεν θέλουν Αβραμόπουλο;

tsipras abramopoulos
Για δεύτερη φορά αναβάλλεται η διαδικασία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας καθώς η κυβέρνηση δεν φαίνεται ότι είναι έτοιμη να γνωστοποιήσει την επιλογή της...

Αρχικά, η διαδικασία ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί πριν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια μετατέθηκε για τις 13 Φεβρουαρίου. Τώρα, μετατίθεται και πάλι, για ημερομηνία που θα καθοριστεί μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες στις 16 Φεβρουαρίου.

Το όνομα του επιτρόπου της Ελλάδας στην ΕΕ Δημήτρη Αβραμόπουλου εξακολουθεί να φέρεται ως η τελική επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το αξίωμα του προέδρου αλλά όσο αυτό δεν ανακοινώνεται κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι η τελική επιλογή θα είναι άλλη.

Σε αυτό, συνηγορεί και το γεγονός ότι αρκετοί βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν επιφυλάξεις για το πρόσωπο του κ. Αβραμόπουλου και ότι αυτό σηματοδοτεί για την κοινωνία ως πολιτικό στίγμα.

Δεν είναι, μάλιστα, λίγοι οι βουλευτές που λένε ανοιχτά ότι θα προτιμούσαν ένα πρόσωπο που να προέρχεται από την κεντροαριστερά. Εκτός από την κατηγορηματική αντίθεση που εκφράζουν αρκετοί, υπάρχει ένα μέρος του κομματικού στελεχιακού μηχανισμού που παροτρύνει τους συνομιλητές τους να «μην βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα».

Επιπλέον, αρκετοί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αν και δέχονται τη συγκατοίκηση κεντροδεξιού προέδρου με κεντροαριστερή κυβέρνηση δηλώνουν ότι ο κ. Αβραμόπουλος δεν είναι ο πλέον κατάλληλος για να εκφράσει την πολιτική αλλαγή που συντελέστηκε στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Πηγή
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.