ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τα σπάνια δώρα του Πούτιν στον Αναστασιάδη.!

anastasiadis poutin
Εκτενή προβολή στο θέμα των προσωπικών δώρων του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, προς τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, δίνει ο σημερινός κυπριακός Τύπος σε ανταποκρίσεις από τη Μόσχα.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ο πρόεδρος Πούτιν, ιδίοις εξόδοις, έκανε δύο δώρα στον κ. Αναστασιάδη. Μια σπάνια εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας, που κλάπηκε από την Κύπρο και αγοράστηκε από συλλέκτη στη Ρωσία και ένα δακτυλογραφημένο κείμενο της διαταγής, που εξέδωσε ο αρχηγός της ΕΟΚΑ, Γεώργιος Γρίβας «Διγενής», για τερματισμό του αγώνα κατά των Άγγλων το 1959 όταν βρέθηκε η πολιτική λύση στο κυπριακό. 

Ο πρόεδρος Πούτιν ανέφερε ότι το δώρο έχει και συμβολικό χαρακτήρα, σε μια περίοδο που πρέπει να πρυτανεύσει η ειρήνη. Ο Κύπριος Πρόεδρος ανταπέδωσε προσφέροντας εικόνα της Παναγίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαρακτήρισε, «πολύ σημαντική και ουσιαστική» την επίσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη στη Ρωσία.
 
Μιλώντας σήμερα από τη Μόσχα στο ΡΙΚ ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι με την επίσκεψη ενισχύθηκαν οι παραδοσιακές σχέσεις των δύο χωρών. Χαιρέτισε ιδιαίτερα τη θέληση που επιδείχθηκε από ρωσικής πλευράς για περαιτέρω αναβάθμιση των σχέσεων Λευκωσίας και Μόσχας και το ενδιαφέρον για ευρύτερες συνεργασίες σε όλους τους τομείς.
 
Πρόσθεσε ότι χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά, προκειμένου να υλοποιηθούν αυτά που έχουν συμφωνηθεί σε πολιτικό επίπεδο.

Για το κυπριακό ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι επαναβεβαιώθηκε η στήριξη της Ρωσίας στην εξεύρεση λύσης και έγιναν κατανοητές οι θέσεις της Λευκωσίας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο. 

Επίσης, είπε ότι στη συνάντηση Αναστασιάδη- Πούτιν συζητήθηκε και το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι ο Ρώσος Πρόεδρος ζήτησε να ενημερωθεί για τις κινήσεις του τουρκικού σκάφους «Μπαρμπαρός».

Σε ό,τι αφορά τη στρατιωτική συνεργασία και ειδικότερα τη συμφωνία για ναυτική συνεργασία, ο Νίκος Χριστοδουλίδης διευκρίνισε ότι υπήρχε και στο παρελθόν και ότι τώρα έχει επικαιροποιηθεί και αναβαθμιστεί.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η ρωσική πλευρά δεν έθεσε κάποιο αίτημα για διευκολύνσεις αεροσκαφών της πολεμικής της αεροπορίας σε κυπριακά αεροδρόμια, τονίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα παραχώρησης αεροπορικής βάσης στη Ρωσία.
 
Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως, εάν η Ρωσική Ομοσπονδία ζητήσει χρήση κυπριακών αεροδρομίων από αεροσκάφη της, για ανθρωπιστικής φύσεως επιχειρήσεις, τότε η Κυπριακή Δημοκρατία θα απαντήσει θετικά σ' ένα τέτοιο αίτημα.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.