ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Το λέιζερ βοηθά να ξεπεράσουμε το τζέτλαγκ..

leizer
Σύμφωνα με μελέτη που έγινε στο πανεπιστήμιο Vanderbilt στο Νάσβιλ του Τεννεσί, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο Nature Neuroscience, τα συμπτώματα του τζετλάγκ μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με τη βοήθεια της χρήσης οπτικών λέιζερ.

Οι επιστήμονες δοκίμασαν να αλλάξουν το χρονοδιάγραμμα μιας δραστηριότητας στον εγκέφαλο των ποντικιών και ανακάλυψαν, ότι τα νυκτόβια ποντίκια που αντιμετωπίστηκαν με αυτόν τον τρόπο έγιναν πιο δραστήρια κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν συνήθως κοιμόντουσαν.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν οπτικά λέιζερ - λάμψεις φωτός υψηλών αποδόσεων κατ’ ευθείαν στο μάτι. Όπως επισημαίνουν, τα λέιζερ αυτά μπορούν να αλλάζουν τη φυσιολογική αίσθηση ενός ανθρώπου σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Πιστεύουν μάλιστα ότι με αυτό τον τρόπο είναι σε θέση να επηρεάσουν το εσωτερικό βιολογικό ρολόι του ανθρώπινου οργανισμού κάτι που θα βοηθούσε και στην ανακάλυψη νέων θεραπειών για άτομα με συναισθηματικές διαταραχές ή για άτομα που εργάζονται σε βάρδιες και αντιμετωπίζουν προβλήματα ομαλής καθημερινότητας.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.