ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές: Η λιτότητα δεν λειτούργησε.!

sosialistes
Τους κινδύνους που κρύβει μια "αυτοκαταστροφική λιτότητα" επισήμαναν οι ηγέτες των ευρωπαϊκών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων που συναντήθηκαν σήμερα στη Μαδρίτη, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι είναι αναγκαίο να τηρούνται οι δεσμεύσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχει αναλάβει η Ελλάδα.

"Πρέπει να χειριστούμε με σοβαρότητα τα δημοσιονομικά μας, να μην επιτρέψουμε να έχουμε δημοσιονομικά ελλείμματα και να τα μειώσουμε επειδή έχουμε ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές", είπε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου αυτής.

"Είναι αναγκαίος ο περιορισμός του δημοσίου χρέους αλλά δεν γίνεται να έχουμε μείωση του δημόσιου χρέους χωρίς ανάπτυξη και απασχόληση", επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Γερμανός Μάρτιν Σουλτς.
"Η λιτότητα για χάρη της λιτότητας, οι τιμωρητικές πολιτικές για τους λαούς, οδηγούν στην άνοδο του λαϊκισμού και αποδυναμώνουν την πιθανότητα να επανέλθουμε στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα στις χώρες μας", συνέχισε ο Βαλς ενώ ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Φελίπε Γκονθάλεθ, από την πλευρά του, ζήτησε να μπει ένα τέλος στην "αυτοκαταστρφική λιτότητα".

Αυτό που διαφοροποιεί τους Σοσιαλιστές από τα αριστερά, αντιφιλελεύθερα κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και το Podemos στην Ισπανία είναι η "υπευθυνότητα", υποστήριξε η Ιράτσε Γκαρθία, η επικεφαλής των Ισπανών Σοσιαλιστών ευρωβουλευτών. 
"Υπάρχουν στόχοι που πρέπει να τηρηθούν. Για να μπορέσουμε να επενδύσουμε, πρέπει να ανταποκριθούμε στην αποπληρωμή". είπε.

Η Ελλάδα είχε την "τιμητική" της στις συζητήσεις των Σοσιαλιστών ηγετών και ο Μανουέλ Βαλς χαιρέτισε και αυτός με τη σειρά του, μιμούμενος τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ νωρίτερα, τον "καλό συμβιβασμό" που επιτεύχθηκε στις διαπραγματεύσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωομάδας την Παρασκευή.

Οι συμμετέχοντας υιοθέτησαν τέλος ένα ψήφισμα με το οποίο δεσμεύονται να εργαστούν για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα στην Ευρώπη, την απασχόληση -ιδίως των νέων- και την ευελιξία. 

Τάχθηκαν επίσης υπέρ της επιβολής ενός φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, τονίζοντας στο ψήφισμα αυτό ότι "η λιτότητα δεν λειτούργησε".


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.