ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΤΡΑΓΩΔΙΑ στη Λέρο! Σοκαρισμένοι οι γιατροί με αυτό που αντίκρισαν σε βρέφος!!

moro
Μια τραγική ιστορία πρόωρου θανάτου ενός βρέφους, ηλικίας 38 ημερών, εξαιτίας...
εγκατάλειψης και ασιτίας, με κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση τη μητέρα του, θα απασχολήσει την προσεχή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου.

Όλα ξεκίνησαν την 19η Ιανουαρίου 2013. Η μητέρα μετέβη στο νοσοκομείο και μετέφερε το ανήλικο βρέφος της, το οποίο είχε γεννηθεί την 16η Δεκεμβρίου 2012, με ενδείξεις ασιτίας, έλλειψη καθαριότητας και προφανή απώλεια βάρους σε σχέση με τη γέννησή του. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του σε Νοσοκομείο της Κρήτης για παροχή των πρώτων βοηθειών.

Στην κατάθεση του Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής, αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Το μωρό ήταν κυανωτικό, μωβ. Ήταν παγωμένο και είχε λίγο βρεγμένα τα ρουχαλάκια του. Ήταν κλειστά τα ματάκια του και είχε αργές αναπνευστικές κινήσεις. Έλειπαν τα αντανακλαστικά του θηλασμού. Το ίδιο διαπίστωσα και εγώ όταν έφτασα. Μόλις το γδύσαμε ήταν σαν να το είχες βγάλει από κάδο σκουπιδιών. Φαίνονταν τα οστά μέσα από το δέρμα του. Ήταν βρώμικο, πληγιασμένο στις κλειδώσεις του. Αυτό το παιδί ήταν εγκαταλελειμμένο από πολλές ημέρες. Βρισκόταν σε προθανάτια κατάσταση. Κάναμε προσπάθειες για να το επαναφέρουμε».

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση του ΠαΓΝΗ Κρήτης «το άρρεν βρέφος, ηλικίας 38 ημερών, διεκομίσθη με αερομεταφορά στη ΜΕΘ Παίδων του ΠαΓΝΗ την 19/1/2013 και περί τις 19.00 σε βαριά κλινική κατάσταση, έχοντας κάνει ήδη μία ανακοπή κατά τη διάρκεια της διακομιδής. Διαπιστώθηκε υποσιτισμός και παραμελημένη υγιεινή (πυορρούντα παρατρίμματα μασχαλιαίων και μηροβουβωνικών πτυχών καθώς και περιπρωκτική ερυθρότητα). Αμέσως με την εισαγωγή του στη ΜΕΘ, το βρέφος έκανε νέα ανακοπή που ανατάχθηκε και τέθηκε σε πλήρη υποστήριξη των οργανικών συστημάτων. Το βρέφος παρέμεινε σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι αρχικές εξετάσεις αίματος ήταν εξαιρετικά παθολογικές, ασύμβατες με φυσιολογική λειτουργία. Κατά τη νοσηλεία του το βρέφος παρουσίασε κακή περιφερειακή αιμάτωση σε αμφότερα τα κάτω άκρα η οποία αντιμετωπίστηκε, ωστόσο παρέμεινε ισχαιμική περιοχή στο αριστερό πέλμα. Η κατάσταση του βρέφους άρχισε να επιδεινώνεται, παρουσίασε επανειλημμένα επεισόδια ανακοπής και τελικά κατέληξε την 22 Ιανουαρίου 2013 περί τις 12.55 μμ».

Ενδεικτική του τι είχε προηγηθεί του θανάτου του βρέφους είναι και η ακόλουθη αναφορά στην ιατροδικαστική έκθεση:

«Αναφέρεται ότι το ανωτέρω βρέφος γεννήθηκε την 16-12-2012 με καισαρική τομή λόγω ισχιακής προβολής με διάρκεια κύησης 39 εβδομάδων (τελειόμηνο), έχοντας σωματικό βάρος 3.500 γραμμάρια και βάρος εξόδου από το μαιευτήριο (5ο 24ωρο ζωής) 3.470 γρ. Κατά την εισαγωγή του βρέφους στη ΜΕΘ Παίδων του ΠαΓΝΗ (19/1/2013) είχε σωματικό βάρος 3.400 γρ. Η φυσιολογική τιμή του σωματικού βάρους ενός υγιούς νεογνού με βάρος γέννησης 3.500 γρ. και ηλικία 35 ημερών (ημέρα εισαγωγής του βρέφους) θα έπρεπε να είναι 4.130γρ. αντί 3.400 γρ. που είχε το βρέφος».

Προκειμένου να ερευνηθούν οι συνθήκες διαβίωσης του βρέφους την ίδια μέρα της προσέλευσης της «θορυβημένης» μητέρας στην Παιδιατρική Κλινική του Θεραπευτηρίου Λέρου, δόθηκε εντολή για σύνταξη κατεπείγουσας κοινωνικής έρευνας εκ μέρους της κοινωνικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την κοινωνική έκθεση, η περιτοναϊκή περιοχή, τα γεννητικά όργανα, ο πρωκτός, η μασχαλιαία περιοχή και οι πτυχές των μηρών και των βουβώνων έφεραν σύγκαμα μεγάλου βαθμού και πληγές με έντονη δυσοσμία η οποία προερχόταν από την έκκριση πύου αλλά και την έκκριση σμήγματος στη μασχαλιαία περιοχή μαζί με βρωμιά, όπως χνούδια και ούρα, γεγονός που υποδήλωνε ότι ήταν άπλυτο. Το μωρό φόραγε μία γαλάζια φόρμα και κάλτσες, ενώ εσωτερικά φόραγε ένα φανελάκι βρεφικό τα οποία ήταν βρεγμένα από ούρα. Το δέρμα ήταν αφυδατωμένο και αδυνατισμένο με έκδηλα τα στοιχεία αφυδάτωσης και αδυναμίας στον πρωκτό και στους γλουτούς του βρέφους, ενώ εμφανές το οίδημα στα βλέφαρα, άκρα και κορμό. Τα ζωτικά σημεία, η κλινική εικόνα του βρέφους και οι ιατρικές εξετάσεις υποδήλωναν ότι το βρέφος βρισκόταν σε λήθαργο και η κατάσταση της υγείας του ήταν εξαιρετικά επείγουσα αλλά και πολύ κρίσιμη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ακόμη και το μπιμπερό του βρέφους ήταν βρώμικο και πιο συγκεκριμένα η πιπίλα του μπιμπερό όταν σκουπίστηκε με γάζα από το νοσηλευτικό προσωπικό άφηνε μαύρο ρύπο.

Αναφορικά με το ποιόν της μητέρας γίνεται λόγος για μία νέα και όμορφη κοπέλα η οποία δεν εμφανίζει στο πρόσωπο της καμία θλίψη, αλλά ούτε και ανησυχία.

Στην ίδια έκθεση επισημαίνεται ότι τον Ιούνιο του 2012 η μητέρα γνώρισε τον σύντροφο της και πατέρα του παιδιού της, ενώ την ίδια εποχή έμεινε έγκυος.

Παράλληλα, στην Παιδιατρική Κλινική, την 19 Ιανουαρίου 2012 από τις 13.00 έως τις 17.30 περίπου, η γυναίκα δεν σηκώθηκε ούτε μία φορά από την καρέκλα του χώρου αναμονής εκτός του χώρου των εξωτερικών ιατρείων της κλινικής και ενώ είχε ενημερωθεί από τον γιατρό για τη σοβαρή κατάσταση της υγείας του βρέφους, δεν εμφάνισε συναίσθημα που να θυμίζει μητρική ανησυχία ή αγωνία ούτε για να δει το μωρό της.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κω, που μελέτησε την υπόθεση, αναφέρει επιπλέον ότι η κατηγορούμενη πληροφόρησε ψευδώς και τον άνθρωπο με τον οποίο συζούσε, λέγοντάς του ότι το παιδί ήταν δικό του, ενώ στην πραγματικότητα ήταν από άλλο πατέρα, καρπός προηγούμενης σχέσης, με άλλο άνδρα.

Σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης του βρέφους, η κοινωνική έκθεση αναφέρει ότι η θερμοκρασία δωματίου ήταν ιδιαίτερα χαμηλή, αφενός λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των χαμηλών θερμοκρασιών του χειμώνα. Επίσης το ζευγάρι μαζί με το μωρό πραγματοποιούσε τακτικές κοινωνικές και ψυχαγωγικές εξόδους από την πρώτη ημέρα που επέστρεψε στο σπίτι τους μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες εργαζομένων σε χώρους ψυχαγωγίας, όπως κοσμικές καφετέριες και εστιατόριο, το μωρό έκλαιγε πάρα πολύ και δεν το σήκωναν, διότι θεωρούσαν ότι δεν έπρεπε να το κακομάθουν.

Από την κατάθεση μάρτυρα προέκυψε ότι οι γονείς ασχολούνταν με το «Facebook» ενώ ο υποτιθέμενος πατέρας κάπνιζε μέσα στο σαλόνι. Όταν ξύπνησε το μωρό και η κατηγορουμένη το έφερε στο σαλόνι, η μάρτυρας διαπίστωσε ότι τον Ιανουάριο, στην καρδιά του χειμώνα, η κατηγορουμένη φορούσε στο μωρό ένα κοντομάνικο φανελάκι από μέσα και απ’ έξω ένα φορμάκι ξεκούμπωτο με τα χεράκια απ’ έξω.

Πηγή:
dimokratiki.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.