ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Από βδομάδα στη Βουλή η διάταξη για τα ληξιπρόθεσμα.!

stratoulis
Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η διάταξη για τη... ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως ανέφερε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης μετά τη συνάντησή του με την ηγεσία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο και συνολικά μέσα στο επόμενο εξάμηνο, θα έχουν κατατεθεί όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες θα υλοποιούνται οι εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Σε αυτές περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, η επαναφορά της 13ης σύνταξης για τις συνταξιούχους οι οποίοι λαμβάνουν συντάξεις κάτω των 700 ευρώ, η αναπροσαρμογή επιδομάτων του ΟΓΑ και η επ' αόριστον αναστολή εφαρμογής των διατάξεων για τη μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Παράλληλα, θα ρυθμιστούν τα ασφαλιστικά θέματα όπως η διατήρηση των ορίων ηλικίας για τις προ του 1983 ασφαλισμένες, μητέρες ανηλίκων.

Επίσης, θα οριστούν τα 50 ένσημα ως ελάχιστο όριο για την παροχή ασφαλιστικής ενημερότητας και θα αποκλειστούν μειώσεις στο ΕΚΑΣ., θέματα για τα οποία έχουν εκδοθεί ήδη σχετικές εγκύκλιοι.

«Οι προτεραιότητες και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο υπουργός Εργασίας, μας βρίσκουν σύμφωνους» ανέφερε μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος ο οποίος τόνισε, ότι «το μεγάλο ζήτημα είναι να εξευρεθούν πόροι, που με βάναυσο τρόπο έχουν περικοπεί».

Στη συνέχεια ο κ. Παναγόπουλος τόνισε πως «η Συνομοσπονδία θα βρεθεί αλληλέγγυα, συμμέτοχος, συμπαραστάτης, σε κάθε ενέργεια της κυβέρνησης που θα αποκαθιστά τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους από τις πληγές που έχουν δεχθεί από την μνημονιακή λαίλαπα» και κατέληξε λέγοντας, ότι «όλα κρίνονται στο πεδίο της εφαρμογής και η βούληση του υπουργού όπως εκφράστηκε εδώ ήταν δεδομένη και περιμένουμε να εφαρμοστεί».
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.