ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Προβλήματα υγείας αναπτύσσουν τα «κακά παιδιά»

Προβλήματα υγείας αναπτύσσουν τα «κακά παιδιά»
Τα παιδιά που συμπεριφέρονταν με κακό τρόπο κατά τη διάρκεια των σχολικών τους χρόνων είναι πιθανότερο να έχουν προβλήματα ψυχικής υγείας και κοινωνικές δυσκολίες στο υπόλοιπο της ζωής τους. Η μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «British Medical Journal» διάρκεσε 40 χρόνια.

Ομάδα Καναδών επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα μελέτησαν στοιχεία για 3.500 άτομα από την ηλικία των 13 ετών τους>.

Όσοι είχαν προβλήματα συμπεριφοράς στο σχολείο ήταν πιθανότερο να είναι καταθλιπτικοί, χωρισμένοι ή να έχουν οικονομικά προβλήματα.

Στα τέλη της δεκαετίας του '50 και στις αρχές του '60, οι δάσκαλοι σε ολόκληρη τη Βρετανία είχαν ερωτηθεί για την συμπεριφορά ενός αντιπροσωπευτικού εθνικού δείγματος παιδιών, τα οποία είχαν γεννηθεί το 1946.

Το ένα τέταρτο των παιδιών περιγράφονται από τους καθηγητές τους ως έχοντα κάποιο ήπιο ή πιο σοβαρό πρόβλημα συμπεριφοράς.

Οι συμμετέχοντες επανεξετάστηκαν από τους ερευνητές σε ηλικίες 36-53 ετών και ερωτήθηκαν για την ψυχική υγεία, την οικονομική και κοινωνική τους κατάσταση.

Όσοι είχαν περιγραφεί ως έχοντες προβλήματα συμπεριφοράς από τους καθηγητές τους δεκαετίες νωρίτερα, ήταν πιθανότερο να έχουν εγκαταλείψει το σχολείο χωρίς επαρκή εφόδια, και να υποφέρουν από έναν αριθμό προβλημάτων κατά την ενήλικη ζωή τους.

Σε αυτά περιλαμβάνονταν η κατάθλιψη και το άγχος, οι αποτυχημένες σχέσεις, οι εφηβικές εγκυμοσύνες και οι οικονομικές δυσκολίες.

Ακόμη και όταν τα αποτελέσματα προσαρμόστηκαν σε έναν αριθμό παραγόντων όπως το φύλο, η κοινωνική τάξη των γονέων, η κατάθλιψη στην εφηβεία και ο δείκτης νοημοσύνης, ο συσχετισμός με την συμπεριφορά εξακολουθούσε να ισχύει.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι το δεδομένο μακροχρόνιο κόστος για την κοινωνία και η δυσάρεστη επίπτωση στους ίδιους τους εφήβους, κάνουν τα ευρήματά τπους ιδιαιτέρως σημαντικά για τους ανθρώπους που σχεδιάζουν την πολιτική δημόσιας υγείας.

Ωστόσο η κλινική ψυχολόγος Λιντα Μπλερ σημειώνει ότι γενικά τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τη δεκαετία του '40 αντιμετώπισαν ένα τελείως διαφορετικό σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον, συγκριτικά με τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα.

Για παράδειγμα, η αυστηρότητα στο σχολείο και οι επικρίσεις των γονέων για την κακή συμπεριφορά συντελούσαν σε έναν φαύλο κύκλο χαμηλής αυτό-εκτίμησης και κακών σχολικών και κοινωνικών επιδόσεων.

Πηγή: tanea.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.