ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Δείτε βίντεο από την πορεία στις Βρυξέλλες υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης!!

brykseles
Εκατοντάδες πολίτες μαζεύτηκαν στις Βρυξέλλες την Κυριακή (15 Φεβρουαρίου για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον... ελληνικό λαό και να διαδηλώσουν εναντίον της λιτότητας, στηρίζοντας την ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της με την ΕΚΤ, την Κομισιόν και το ΔΝΤ για τον τερματισμό του μνημονίου. Σε αυτό το ρεπορτάζ έχουμε συνεντεύξεις του Μανώλη Γλέζου καθώς και του Felipe Van Keirsbilck και του Nico Cue, από τοπικά συνδικάτα. 

Μανώλης Γλέζος
Το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι είναι μαζεμένοι μπροστά στο χρηματιστήριο, ως αντίδραση απέναντι στο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο που έτρεξαν όλοι να το σώσουν ληστεύοντας τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς και αύτο είναι σημαδιακό - ότι είναι μπροστά στο Χρηματιστήριο. Είναι μαζεμένοι όπως λέγεται, ως αλληλεγγύη, υπέρ του ελληνικού λαού. Το μεταλλάσω: Δεν είναι απλή αλληλεγγύη. Είναι ο αγώνας ο δικός τους για να γλιτώσουν από το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και τις συνέπειές του, και αυτό εμπεδώνει την προσπάθεια στην Ελλάδα να ανακτήσει την εθνική του ανεξαρτησία ο ελληνικός λαός και να βγάλει τη θηλιά που του έχουν φορέσει στο λαιμό οι δανειστές του.

Felipe Van Keirsbilck – Secreataire Generale CNE

Τουλάχιστον, είμαι πεπεισμένος ότι είναι δυνατόν να βρεθεί μια λύση, μια πολιτική λύση στο ζήτημα του χρέους για την Ελλάδα και όχι μόνο για την Ελλάδα, πιστεύω για την Ευρώπη συνολικά. Το χρέος είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί πολιτικά και πιστεύω ότι η λιτότητα δεν ήταν ποτέ η λύση - η λιτότητα είναι το πρόβλημα.

Nicon Cue 
Η διαπραγμάτευση για την Ελλάδα θα είναι πολύ δύσκολη, γιατί αποσίζεται το τι Ευρώπη θέλουμε. Θέλουμε μια Ευρώπη της λιτότητας, ή θέλουμε μια Ευρώπη όπου η παραγωγή του πλούτου να διανέμεται στους πολίτες;


loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.