ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Συνθήκες παγετού επικρατούν σε κεντρική και δυτική Μακεδονία!!

pagetos se oli thn xwra
Στους 2 βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 48% και αραιή συννεφιά είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στην Κατερίνη, στη Βέροια, αλλά και στις Σέρρες.

Στους -5 βαθμούς, με υγρασία από 46%-50% και αίθριο καιρό, είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα, στον Πολύγυρο, στην Καστοριά, στην Κοζάνη, στα Γρεβενά, αλλά και στη Φλώρινα.

Από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό, στον νομό Χαλκιδικής, αναγκαίες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες, στις παλιές εθνικές οδούς Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (Ταξιάρχη – Αρναία, μέσω Χολομώντα), Θεσσαλονίκης – Ταξιάρχη, από Παλαιόκαστρο έως Ταξιάρχη και στις επαρχιακές οδούς, Πολύγυρου – Ταξιάρχη, (μέσω Τσουκαλά) και Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδος, όπως, επίσης, στους δρόμους, από και προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρα Πέλλας, μέσω Κερασιάς, από το 20ο έως το 25ο χλμ και μέσω Άρνισσας, από το 9ο έως το 25ο χλμ.

Στην περιοχή της Ημαθίας, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Κοζάνης, από το 81ο έως το 98ο χλμ (μέσω Καστανιάς) και στις επαρχιακές οδούς, Βέροιας - χιονοδρομικό κέντρο Σελίου, από το 4ο χλμ και Νάουσας – χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια, από το 7ο έως το 17ο χλμ. Αλυσίδες είναι, επίσης, απαραίτητες στον δρόμο που συνδέει την Καστανερή με τα Λιβάδια, στο Κιλκίς.

Στην Καστοριά, λόγω των χιονοπτώσεων, κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Καστοριάς - Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, από το 28ο έως το 35ο χλμ, ενώ στον ίδιο δρόμο, από το 18ο έως το 28ο χλμ, τα οχήματα χρειάζονται αλυσίδες.

Με ηλιοφάνεια, ανέμους ασθενούς έντασης και χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργούν τα χιονοδρομικά κέντρα των 3-5 Πηγαδιών, του Πισοδερίου, του Καϊμακτσαλάν, της Βασιλίτσας, του Ελατοχωρίου και του Σελίου. Από τις χιονοπτώσεις έχουμε 190 εκ. στο χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου, 10 εκ. στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας, 3-5 Πηγαδιών, Περτουλίου και Ανηλίου. Έως 5 εκ. στα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν, Πισοδερίου, Ελατοχωρίου και Σελίου. Το χιόνι είναι άφθονο στα περισσότερα κέντρα και διατηρείται σε άριστη κατάσταση καθώς οι θερμοκρασίες παραμένουν κάτω από το μηδέν.

Συνθήκες παγετού επικρατούν κατά τις πρωινές ώρες, σε αρκετά τμήματα του οδικού δικτύου της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.