ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

"Επιθυμία των ΗΠΑ" η Ελλάδα να αναδυθεί από την οικονομική κρίση!!

pirs
Στη σημασία της συνεργασίας της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους της και... με το ΔΝΤ αναφέρθηκε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Ντέηβιντ Πιρς με αφορμή τις συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι είναι πολύ σημαντικό η Ελληνική Κυβέρνηση να συνεργασθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της καθώς και με το ΔΝΤ» τόνισε ο Πρέσβης κ. Πιρς, σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο κ. Πιρς επανέλαβε ότι είναι επιθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών να δουν την Ελλάδα να αναδύεται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και να συνεχίσει να διαδραματίζει σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή.

Κατά τις συναντήσεις του, ο Πιρς «συζήτησε σημαντικά διμερή και περιφερειακά ζητήματα με τους Έλληνες αξιωματούχους. Αναγνώρισε τις σημαντικές θυσίες που έχουν γίνει από τον Ελληνικό λαό, τονίζοντας ταυτόχρονα τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις διοικητικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να ασκεί συνετή δημοσιονομική πολιτική. Κατά την άποψη των Ηνωμένων Πολιτειών, η Ελλάδα πρέπει να πραγματοποιεί μεταρρυθμίσεις που την καθιστούν πιο ελκυστική σε ξένες επενδύσεις, ώστε η χώρα να μπορεί να τηρήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της και να επανέλθει στην ευημερία».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ «Ο Πρέσβης κ. Πιρς έκανε ειδική μνεία στη στενή διμερή σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας και τη σημαντική συνεργασία μεταξύ των δύο εθνών σε θέματα άμυνας και ασφάλειας. Υπογράμμισε την εκτίμηση των Ηνωμένων Πολιτειών για τη συνεισφορά της Ελλάδας στη σταθερότητα στην περιοχή της Μεσογείου και το ΝΑΤΟ. Ο Πρέσβης κ. Πιρς επανέλαβε ότι είναι επιθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών να δουν την Ελλάδα να αναδύεται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και να συνεχίσει να διαδραματίζει σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή».

Ο κ. Πηρς συνάντησε τις τελευταίες δυο μέρες τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο πρέσβης κ. Πιρς συνοδευόταν στις συναντήσεις του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Δραγασάκη, και τους υπουργούς κ.κ. Σταθάκη, και Βαρουφάκη από τον βοηθό υφυπουργό Νταλήπ Σινγκ από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Σινγκ, ο οποίος έχει ξαναεπισκεφθεί την Ελλάδα, βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να έχει συναντήσεις γνωριμίας με τους αρμόδιους για την οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης.

Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή

Η «κοινή πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει πυλώνας σταθερότητας σε ένα ασταθές περιβάλλον που αλλάζει» εκφράστηκε κατά την συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αμερικανού πρέσβη Ντέβιντ Πιρς, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, στη διάρκεια της οποίας τον συνεχάρη για την εκλογή του, για την έλευση του κλιμακίου εμπειρογνωμόνων του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να ενημερωθούν για το οικονομικό πρόγραμμα της νέας ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και για τη γενικότερη στάση της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε στον κ. Πιρς τη στρατηγική της νέας ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις, ενώ συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, Κύπρο, Ουκρανία, Συρία, καθώς και για το ISIS (Τζιχαντιστές).
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.