ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Αναστασιάδη.!

tsipras anastasiadis
Η κυπριακή κυβέρνηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της, Νίκος Χριστοδουλίδης, διαπραγματεύθηκε και διαπραγματεύεται σκληρά με την τρόικα και πέτυχε σημαντικούς στόχους.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι Ελλάδα και Κύπρος βρέθηκαν αντιμέτωπες με την τρόικα «κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες».

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κ. Χριστοδουλίδης υποστήριξε ότι «πράγματα, τα οποία πέτυχε η Λευκωσία στο πεδίο της διαπραγμάτευσης, επιχειρεί να τα πετύχει σήμερα η Αθήνα».

Μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες, τόνισε, η οποία μετρίασε και τις επιπτώσεις του προγράμματος προσαρμογής στον κυπριακό λαό, ήταν η χρονική μετατόπιση της υποχρέωσης για πρωτογενές πλεόνασμα 4% από το 2016, στο 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, ο Έλληνας πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, τον οποίο ενημέρωσε εκτενέστερα για τη συμφωνία στο Eurogroup και τον ευχαρίστησε για τη θετική στάση της Λευκωσίας στις προσπάθειες, που καταβάλλει η Αθήνα.

Εξάλλου, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε ότι η Κύπρος έπρεπε να διεκδικήσει περισσότερα, αλλά πάντα υπάρχει χρόνος, όπως είπε, να το πράξει.

Αν και χαρακτηρίζει ορθή την πολιτική της Αθήνας, τονίζει πως «για να επιβιώσει το ελληνικό κράτος, πρέπει οι Έλληνες να συμπεριφερθούν υπεύθυνα».
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.