ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Καταδίκη για την καταστροφή αρχαίων θησαυρών στο Ιράκ.!

irak katastrofes se arxaia
Ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου χαρακτήρισε «έγκλημα εναντίον της κληρονομιάς της ανθρωπότητας» την... καταστροφή αρχαίων θησαυρών στο Ιράκ από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ενώ κατήγγειλε επίσης την απαγωγή από τους τζιχαντιστές 220 Ασσυρίων χριστιανών στη Συρία.

Το Ισλαμικό Κράτος δημοσιοποίησε χθες ένα βίντεο στο οποίο μαχητές του καταστρέφουν αρχαιολογικούς θησαυρούς στο μουσείο της Μοσούλης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ την οποία κατέλαβαν στην αρχή της επίθεσής τους τον Ιούνιο του 2014. Στο βίντεο οι τζιχαντιστές καταστρέφουν επίσης έναν τεράστιο ασσυριακό φτερωτό ταύρο που κοσμεί την πύλη της Νεργκάλ, ένα λαμπρό αρχιτεκτονικό μνημείο της πόλης.

«Αυτή η βάρβαρη επίθεση εναντίον της κληρονομιάς του ιρακινού λαού αντιπροσωπεύει ένα από τα απεχθέστερα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί στην εποχή μας εναντίον της κληρονομιάς της ανθρωπότητας», υπογράμμισε στο Κάιρο ο επικεφαλής της παναραβικής οργάνωσης Ναμπίλ αλ-Αράμπι.

Ο αλ-Αράμπι καταδίκασε επίσης σε ανακοίνωσή του «τις απαγωγές και τα βασανιστήρια που διαπράττονται από το Ντάες (το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) εναντίον των μελών της ασσυριακής κοινότητας», μετά την απαγωγή τη Δευτέρα 220 Ασσυρίων χριστιανών στη Συρία, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.