ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μείωση των νέων κρουσμάτων του Έμπολα στην Αφρική.!

miwsi krousmatwn empola
Εκατόν είκοσι οκτώ νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού Έμπολα καταγράφηκαν σε χώρες της δυτικής Αφρικής την εβδομάδα έως την 15η Φεβρουαρίου, τα πρώτα σημάδια υποχώρησης της επιδημίας σε διάστημα 3 εβδομάδων. 

Τα επίπεδα «αντοχής», ωστόσο, του ιού σε ορισμένες κοινότητες απειλούν σοβαρά τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της θανατηφόρου νόσου.

Εκ του συνόλου των νέων κρουσμάτων, 52 καταγράφηκαν στη Γουινέα, 45 εξ αυτών στην πρωτεύουσα Φρίταουν. Στη Λιβερία έχουν καταγραφεί 2 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 4 ημέρες έως την 12η Φεβρουαρίου.

Παρά τα ενθαρρυντικά στοιχεία σχετικά με τα επίπεδα μετάδοσης του ιού, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις, αναφέρεται σε έκθεση που δημοσιοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Κάθε μία από τις 3 χώρες ανέφεραν αύξηση των περιστατικών σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα», αναφέρεται στην έκθεση.

Στη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε εντοπίστηκαν 84 τάφοι ανθρώπων που είχαν πεθάνει εξαιτίας του ιού και αποτελούσαν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. 

Τουλάχιστον 40 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα εντοπίστηκαν μέσω εργαστηριακών εξετάσεων ανθρώπων που είχαν πεθάνει χωρίς να υποβληθούν σε θεραπεία, αυξάνοντας περαιτέρω τον κίνδυνο της μετάδοσης.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μέχρι στιγμής εξαιτίας του ιού έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 9.365 άνθρωποι εκ του συνόλου των 23.218 καταγεγραμμένων κρουσμάτων, κυρίως στη Λιβερία, τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε, οι οποίες έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της επιδημίας.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.