ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κυβερνητικό συμβούλιο ενόψει προγραμματικών και Eurogroup!!


tsipras politiki
Αμετακίνητη από τη θέση της παραμένει η κυβέρνηση, παρά τις πιέσεις που δέχεται από τους εταίρους της χώρας εντός ΕΕ, αλλά και τις «συστάσεις» της αμερικανικής πρεσβείας. 

Αποφασισμένη να μην ζητήσει την επέκταση του υφιστάμενου προγράμματος, το οποίο και θεωρεί καταστροφικό, η κυβέρνηση εμμένει σε έναν πρώτο στόχο για συμφωνία σε «πρόγραμμα-γέφυρα» που θα διασφαλίσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του δημοσίου ως την σύναψη οριστικής συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. 

Ως βασικό όρο σε αυτό το «πρόγραμμα-γέφυρα» περιγράφουν στο Μέγαρο Μαξίμου τη δέσμευση και των δύο πλευρών ότι δεν θα προχωρήσουν σε μονομερείς ενέργειες.

Εξηγούν άλλωστε ότι μια τέτοια συμφωνία δεν δημιουργεί κόστος στους εταίρους, ενώ παράλληλα δίνει τον απαιτούμενο χρόνο για διαπραγμάτευση στις δύο πλευρές. 

Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν ζητά τις εναπομείνασες δόσεις του υφιστάμενου προγράμματος, δε, θεωρούν απαραίτητη την παροχή στην χώρα της δυνατότητας έκδοσης εντόκων γραμματίων πέραν του ορίου των 15 δισ. προκειμένου να καλυφθούν τυχόν έκτακτες ανάγκες.

Σε δεύτερη φάση, μετά το «πρόγραμμα-γέφυρα» δηλαδή, το Μέγαρο Μαξίμου θα καταθέσει τις οριστικές ελληνικές προτάσεις. Μεταξύ αυτών, ένα νέο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής και ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, αλλά και στις αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση. 

Στο μεταξύ, μία ημέρα πριν από την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή (αύριο, Κυριακή στις επτά το απόγευμα), ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλεί εκ νέου σήμερα στις τρεις το μεσημέρι το Κυβερνητικό Συμβούλιο. 

Το θέμα πάντως, ετέθη και χθες σε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Εκεί συζητήθηκε και η απόφαση για έκτακτο Eurogroup στις 11 Φεβρουαρίου με κυβερνητικές πηγές να κάνουν λόγο για μία «απολύτως αναμενόμενη» εξέλιξη και ευπρόσδεκτη από την ελληνική κυβέρνηση. 

Οι ίδιες πηγές, πάντως, διαβεβαίωναν ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα παρουσιάσει τις θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης, «όπως αυτές ανταποκρίνονται στη νωπή εντολή που έλαβε από τον ελληνικό λαό, με σκοπό την αμοιβαία επωφελή συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.