ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΤΩΡΑ: Δείτε τι γίνεται στην Σύνοδο Κορυφής - Έρχεται νέο έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα..

eurogroup
Ξεκίνησαν τεχνικές συζητήσεις μετά από συνάντηση και συμφωνία που... επετεύχθη μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Γ.Ντάισεμπλουμ με στόχο να επεξεργαστούν τρόποι ώστε σε τεχνικό επίπεδο να διαφανεί που αλληλοεπικαλύπτονται το τρέχον ελληνικό πρόγραμμα, οι επιδιώξεις των δανειστών και οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να δημιουργηθεί το έδαφος για μια δημιουργική συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας. 

Υπάρχει συμφωνία επί της ουσίας δηλαδή στο ότι πάμε σε μια τεχνική παράταση του χρηματοδοτικού σκέλους του δεύτερου ελληνικού προγράμματος με ταυτόχρονη λήψη μέτρων τα οποία θα είναι έμπνευσης της ελληνικής πλευράς και όχι μέτρα ολοκλήρωσης του πέμπτου ελέγχου. 

Παράλληλα ξεκινούν τεχνικές συζητήσεις ειδικών επί των ελληνικών θεμάτων από τρεις οργανισμούς (ΔΝΤ, Κομισιόν, ΕΚΤ) που αποτελούσαν την τρόικα, προκειμένου να βρεθεί ο κοινός τρόπος για να υπάρξει μια πλήρης συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας. Ακόμα όμως και αν δεν υπάρξει συμφωνία στο φραστικό σκέλος μπορεί να διεξαχθεί ένα ακόμα Eurogroup την ερχόμενη Παρασκευή.

Η συμφωνία είναι σχεδόν έτοιμη και οι τρεις φράσεις και διατυπώσεις «επέκταση με ολοκλήρωση», «επέκταση με τροποποίηση της συμφωνίας» και «επέκταση με ολοκλήρωση αλλά με ελληνικά μέτρα» είναι στο τραπέζι. Οι τεχνοκράτες στις Βρυξέλλες αναζητούν τα σημεία αλληλοεπικάλυψης των προτάσεων της Ελλάδας και των απαιτήσεων των εταίρων.

Πηγή:
real.gr

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.