ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Le Soir: Από τους λαμπρότερους οικονομολόγους της γενιάς του ο Βαρουφάκης.!

varoufakis
Ως έναν από τους σημαντικότερους οικονομολόγους της γενιάς του χαρακτηρίζει τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη σε άρθρο του στη βελγική εφημερίδα Le Soir ο Κριστιάν Αρνσμπεργκερ ο διδάκτωρ πολιτικών επιστημών στο UCL (Βέλγιο) και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Λοζάνης (Ελβετία).

«Ο άνθρωπος που κατέχει, από τις 27 Ιανουαρίου του 2015 τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι, εδώ και πολλά χρόνια, ένας από τους πιο πρωτότυπους και διεισδυτικούς αναλυτές των βαθύτερων αιτιών της ελληνικής οικονομικής κρίσης», τονίζει ο αρθρογράφος.

Επισημαίνει ακόμη ότι ο Γ. Βαρουφάκης είναι, όχι μόνο συνάδελφός του, αλλά συγγραφέας, πολλών κοινών επιστημονικών άρθρων και φίλος.

Συναντήθηκαν το 1996 σε πέρασμά του στο πανεπιστήμιο UCL και έγιναν στενοί φίλοι σημειώνει : «Πρόκειται, κατά την άποψή μου, για έναν από τους λαμπρότερους εναλλακτικούς οικονομολόγους της γενιάς του. Πρόκειται για τέλειο γνώστη των κλασικών υποθέσεων και μεθόδων της νεοκλασικής οικονομίας, τις οποίες δίδαξε και εφάρμοσε επί δεκαετίες στην Αγγλία, Αυστραλία και Ελλάδα».

ΠΗΓΗ: ethnos.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.