ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

«Πράσινο φως» από Ντάισελμπλουμ για το 1,2 δισ. σε Ελλάδα! [photo]

ntaiselmpoum
Ραγδαίες εξελίξεις δημιουργεί η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο...

Σύμφωνα με το πρακτορείο MNI, ο πρόεδρος του Eurogroup απέστειλε επιστολή στο Euroworking Group με την εντολή να εξεταστεί κατεπειγόντως το θέμα της καταβολής των 1,2 δισ. ευρώ του ΤΧΣ στην Ελλάδα, μετά από το σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει η χώρα μας!

«Ο Ντάισελμπλουμ ζήτησε από τον EFSF να παρέχει ανάλυση για το θέμα και στη συνέχεια ζήτησε από τον επικεφαλής του Euroworking Group να το εξετάσει άμεσα» τόνισε χαρακτηριστικά πηγή του EFSF στο ΜΝΙ, κάτι που επιβεβαίωσε και πηγή του Eurogroup.

eurogroup
Πρόκειται για τα χρήματα που συνδέονται με τα κεφάλαια που δανείστηκε η Ελλάδα για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματός της και, σύμφωνα με κύκλους στις Βρυξέλλες, η κίνηση της ελληνικής πλευράς να στείλει το συγκεκριμένο αίτημα προήλθε μετά από πληροφόρηση που υπήρξε από την Ε.Ε. για τη συγκεκριμένη δυνατότητα.

Και οι δύο πηγές του MNI σημείωσαν ότι δεν είναι αντίθετες στο να επιστραφεί το ποσό στην Ελλάδα εάν αποδειχθεί ότι προήλθε από τα δημόσια ταμεία, ωστόσο προειδοποίησαν για το νομικό πλαίσιο που απαγορεύει τη χρήση τους για τις ταμειακές ανάγκες του κράτους.

Αξιωματούχος της κυβέρνησης, πάντως, τόνισε στο πρακτορείο ότι το ποσό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί «δημιουργικά» και να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες του κράτους μέσω των repos.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.