ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Γιατί ο Τσίπρας συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας!

tsipras
Πολλαπλά οφέλη εκτιμάται ότι αποκόμισε το Μέγαρο Μαξίμου από τη χθεσινή σύγκρουση σε κορυφαίο πολιτικό επίπεδο στη Βουλή, με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας για την ενημέρωση του βουλευτικού σώματος για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.
Απαντώντας στις κατηγορίες από την πλευρά της αντιπολίτευσης ότι τίποτα καινούργιο δεν ειπώθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για τις διαπραγματεύσεις και τη λίστα μεταρρυθμίσεων που βρίσκεται επί τάπητος στις Βρυξέλλες, στο κυβερνητικό επιτελείο απαντούν ότι το γενικό πλαίσιο έχει τεθεί ανοιχτά τόσο στους βουλευτές όσο και στον ελληνικό λαό, παραπέμποντας στο mail Βαρουφάκη που είχε σταλεί μετά τη συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Σε αυτό το μήκος κύματος εξάλλου κινήθηκε χθες και ο κ. Τσίπρας αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης.
Το πρώτο σημαντικό όφελος της κυβέρνησης προέρχεται από το μέτωπο της αντιπολίτευσης, καθώς ο κ. Τσίπρας παρά τις όποιες αντιπολιτευτικές κορώνες και την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας μετά την σκληρή αντιπαράθεση με την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατάφερε να εξασφαλίσει μέσα από τις συνθήκες ασφυξίας που έχουν δημιουργηθεί τη συναίνεση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, φέρνοντας τα κόμματα προ των ευθυνών τους. Για αυτό το λόγο ο πρωθυπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά χθες Πρέπει να αποφασίσει η αντιπολίτευση, εάν έχουμε ήδη συνθηκολογήσει και έχουμε υπογράψει μνημόνια, ή οδηγούμε τη χώρα στα βράχια. Δεν γίνεται να ισχύουν και τα δύο. Αποφασίστε!.
Επικαλούμενος τα νομοσχέδια για τις 100 δόσεις, την ανθρωπιστική κρίση, αλλά και επαναλμβάνοντας τις κόκκινες γραμμές οι οποίες συνοψίζονται σε πολλές από τις δεσμεύσεις του email Χαρδούβελη, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να τραβήξει μία σαφή διαχωριστική γραμμή από τις μνημονιακές πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια και τις τις οποίες εγκαλείται από την αντιπολίτευση για συνέχιση του μνημονίου.
Πλέον, με τη διαπραγματευτική διαδικασία να κορυφώνεται στις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας έχει στη φαρέτρα του μία ευρύτατη συναίνεση με προτροπή μάλιστα για επίσπευση των διαδικασιών και εξεύρεση μίας συμφωνίας, που θεωρείται δεδομένο ότι θα ανασύρει ενώπιον των ευρωπαίων εταίρων. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι ο κ. Τσίπρας άφησε έξω από το κάδρο της συναίνεσης τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, απευθυνόμενος μόνο στους Αντώνη Σαμαρά και Σταύρο Θεοδωράκη.
Ας μας πουν σήμερα είναι μνημόνιο ο νόμος για την ανθρωπιστική κρίση; Είναι μνημόνιο ο νόμος για τις 100 δόσεις που μέσα σε μια βδομάδα . Είναι μνημόνιο το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ; Είναι μνημόνιο η κατάργηση της ρήτρας ελλειμμάτων από τα Ταμεία; Είναι μνημόνιο η ενίσχυση της ΕΒΖ; πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας φρόντισε να στείλει το μήνυμα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με αποδέκτες τους διαφωνούντες που είτε χαμηλοφώνως είτε ανοιχτά διαφωνούν με την διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης, σε μία χρονική συγκυρία που διαρροές και δημοσιεύματα έκαναν λόγο για όξυνση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης σε σημείο διασάλευσης της κυβερνητικής ευστάθειας με αφορμή τις ιδιωτικοποιήσεις, τις ισορροπίες με τους συγκυβερνώντες Ανεξάρτητους Έλληνες και με τυχόν μέτρα καιμεταρρυθμίσεις που δεν έρχονται σε πλήρη ταύτιση με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.
Επιδιώκουμε έναν έντιμο συμβιβασμό με τους εταίρους αλλά άνευ όρων συνθηκολόγηση μην περιμένετε από εμάς τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Με την ευρεία διακομματική συναίνεση που εξασφάλισε ο πρωθυπουργός και την επαναφορά του έντιμου συμβιβασμού, σε αντιδιαστολή με τις παραφωνίες για ρήξη με τους εταίρους, ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά στέλνει ένα σαφές μήνυμα στην Αριστερή Πλατφόρμα και τους διαφωνούντες αλλά και στους ευρωπαίους εταίρους, ότι εάν βρεθεί η κοινή συνισταμένη για μία νέα συμφωνία για την Ελλάδα, η οποία θα σέβεται τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής κυβέρνησης, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει αναχώματα στο εσωτερικό της χώρας. Παράλληλα, ουσιαστικά διαμηνύει στους διαφωνούντες εντός και εκτός της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση διαθέτει μαξιλάρι ασφαλείας για τυχόν πολιτικά ατυχήματα, ενόψει των ραγδαίων εξελίξεων στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης.
newsbeast.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.