ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Λονδίνο: Το Κυπριακό στη συνάντηση Κασουλίδη - Λίντινγκτον.!

kasoulidis
Το Κυπριακό θα βρίσκεται στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννη Κασουλίδη με τον υπουργό Ευρώπης του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Λίντινγκτον, στο Λονδίνο. 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Φόρεϊν Όφις και σε αυτήν θα συζητηθούν επίσης οι διμερείς σχέσεις, καθώς και ευρωπαϊκά και περιφερειακά θέματα. 

Στο μεταξύ, την απογοήτευση της κυπριακής κυβέρνησης για το γεγονός ότι δεν έχει λάβει υποστήριξη από ορισμένους Ευρωπαίους εταίρους αναφορικά με τις τουρκικές παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι η αλληλεγγύη μεταξύ εταίρων πρέπει να είναι αμφίδρομη.

Όσον αφορά στο θέμα της Ουκρανίας, είπε ότι «η Κύπρος έχει με συνέπεια συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή συναίνεση, υποστηρίζοντας ενεργώς τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έστω και αν αυτό είχε σημαντικό κόστος για την κυπριακή οικονομία». 

«Αναμένουμε την ίδια αλληλεγγύη από τους εταίρους μας στην Ένωση σε θέματα που είναι ζωτικής σημασίας για εμάς» επισήμανε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Σε ό,τι αφορά στην επίσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη στη Ρωσία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι εντασσόταν στη μακρά πρακτική ισότιμης ενημέρωσης όλων των μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας επί των τελευταίων εξελίξεων στο Κυπριακό.

«Μια μικρή χώρα, όπως η Κύπρος δεν μπορεί να αγνοεί κανένα από τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας» τόνισε.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων και των Λόρδων σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου Πίτερ Δρουσιώτη. 
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.