ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος: Δεν πρόκειται να φθάσουμε ποτέ σε συμφωνία λύσης.!

Μακάρι «να φτάσουμε σε μια συμφωνία, θα είναι η χαρά μας αλλά δεν πρόκειται να φθάσουμε εκεί ποτέ», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ερωτηθείς αν τον ανησυχεί η επανέναρξη των συνομιλιών. Όπως είπε, η Τουρκία θέλει όλη την Κύπρο.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θεωρεί ότι άλλαξαν σε τέτοιο βαθμό τα δεδομένα που να επιτρέπουν ακόμα και με τη λήξη της NAVTEX την επιστροφή στο τραπέζι των συνομιλιών, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε ότι το πρόβλημα το βλέπει αλλού.

«Έχει αποφασίσει όλος ο πολιτικός κόσμος ότι θα συνομιλήσουμε για να καταλήξουμε σε μια Ομοσπονδία. Η Τουρκία επισήμως ομιλεί περί δύο κρατών. Αυτή είναι Ομοσπονδία; Έχω πει και στον ίδιο τον Πρόεδρο, κοροϊδεύουμε και τους εαυτούς μας και τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρώπη και τις μεγάλες δυνάμεις. Και οφείλει να τονίσει στο συνομιλητή του όταν θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες ότι πρέπει να μείνουμε στα πλαίσια της Ομοσπονδίας που έχει συμφωνηθεί και να παύσουν να ομιλούν περί δύο κρατών διότι δύο κράτη δεν είναι Ομοσπονδία», πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση ότι άρα θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξουν σαφείς προϋποθέσεις, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι τουλάχιστον η Εκκλησία έτσι βλέπει το όλο θέμα, αφού όλος ο πολιτικός κόσμος αποφάσισε για Ομοσπονδία πρέπει να μείνουμε μονολιθικά εκεί προσκολλημένοι στην Ομοσπονδία.

Ερωτηθείς αν τον ανησυχεί η επιστροφή στις συνομιλίες, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι δεν ανησυχεί καθόλου «διότι δεν πρόκειται να φθάσουμε στο τέλος».

«Η Τουρκία θέλει όλη την Κύπρο. Μακάρι να φτάσουμε σε μια συμφωνία, θα είναι η χαρά μας αλλά δεν πρόκειται να φθάσουμε εκεί ποτέ», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο με τους θεσμούς, με την κατάπτωση, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «δυστυχώς τα βλέπετε εσείς οι δημοσιογράφοι και συμβάλλεται προς τούτο για να απαξιωθούν οι θεσμοί».

«Εμείς αγαπούμε τον τόπο, θα εργαστούμε σκληρά για τον τόπο μας, να δει καλύτερες ημέρες και ο τόπος και ο λαός μας», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.