ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μανιφέστο γαστρονομίας από τις Κυκλάδες.!

kuklades prionta
Στη γαστρονομία ποντάρουν οι Κυκλάδες για την αναβάθμιση και μεγέθυνση του τουριστικού προϊόντος και στο πλαίσιο της εκδήλωσης Aegean Cuisine, παρουσιάστηκε ένα "Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας" γεμάτο αρώματα, εικόνες, γεύσεις και πολιτισμό από τα 24 νησιά που αποτελούν την καρδιά του Αιγαίου, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε.

«Η κουζίνα είναι καράβι που ταξιδεύει». Ας ταξιδέψουμε, λοιπόν, από νησί σε νησί, στον ενιαίο γαστρονομικό προορισμό των Κυκλάδων, με τις κεραίες τεντωμένες, ανοικτές στο καινούργιο, με σεβασμό στην παράδοση, στη συλλογική μνήμη, στην ποιότητα, την εποχικότητα και την διατροφική ηθική.
 
Ας αναζητήσουμε σύγχρονες και ισορροπημένες συνθέσεις στη νόστιμη ραχοκοκαλιά της κυκλαδίτικης κουζίνας, για να χαιρόμαστε τα καλά της μαζί με τους ξένους και τους Έλληνες επισκέπτες των νησιών μας». 

Με αυτές τις φράσεις κλείνει το Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας που παρουσιάστηκε από τον Ηλία Μαμαλάκη και Δημήτρη Ρουσουνέλο, συγγραφέα - μέλος της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος μιλώντας για το έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια από τα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου μέσα από το έργο του Δικτύου Aegean Cuisine και τη διαρκή υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τόνισε ότι εισερχόμενοι τώρα σε μια νέα φάση ανάπτυξης πρέπει «να καλλιεργήσουμε μια ενιαία αντίληψη και τρόπο λειτουργίας για να αξιοποιήσουμε την μεγάλη ευκαιρία που μας δίνεται να προβάλλουμε συλλογικά τα προτερήματα των νησιών μας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.