ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αερογέφυρα ζωής για τον μικρό Αλέξανδρο.!

aeroskafos gia metafora alexandrou
Μία κινητοποίηση μεγάλη και σημαντική που σκοπό έχει να σώσει τον 4χρονο Αλέξανδρο από την Πρέβεζα, ο οποίος πάσχει από διαττατική μυοκαρδιοπάθεια και χρειάζεται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση. 

Σήμερα και συγκεκριμένα γύρω στις 10.30 το πρωί ομάδα συνολικά 4 ιταλών γιατρών, ανάμεσα στους οποίους ο προϊστάμενος της καρδιοχειρουργικής κλινικής νοσοκομείου της Πάδοβα προσγειώνονται με το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος που τους μετέφερε από την Ιταλία, στο αεροδρόμιο του Αράξου. Από εκεί με το αυτοκίνητο του Διοικητή του ΠΓΝΠ Χαράλαμπου Μπονάνου θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο, στο Ρίο, όπου θα τοποθετήσουν στον Αλέξανδρο εξωτερική καρδιά. 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό μετά την επέμβαση, στη διάρκεια της ημέρας το παιδί με ειδική κινητή μονάδα - ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μαζί με τους Ιταλούς γιατρούς αλλά και τον Διευθυντή της ΜΕΘ του ΠΓΝΠ Ανδρέα Ηλιάδη θα μεταφερθούν στ αεροδρόμιο του Αράξου και εκεί η κινητή μονάδα θα επιβιβαστεί σε c-130 προκειμένου να φτάσει στην Βεβετία. Από εκεί και πέρα θα συνεχίζει οδικώς μέχρι την Πάδοβα.

Στο νοσοκομείο του Ρίου βρίσκονται αυτή την ώρα οι τέσσερις Ιταλοί γιατροί (3 άνδρες και 1 γυναίκα) οι οποίοι εξετάζουν τον μικρό Αλέξανδρο, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουν στην επέμβαση και να του τοποθετήσουν εξωτερική καρδιά. 

Ο σχεδιασμός προβλέπει αν όλα πάνε καλά το παιδί στη συνέχεια , μέσα στην ημέρα, να μεταφερθεί στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Πάδοβα προκειμένου να βρεθεί μόσχευμα και να γίνει η σχετική επέμβαση καρδιάς.
 
Ο 4χρονος θα μεταφερθεί από το νοσοκομείο με κινητή μονάδα - ασθενοφόρο, μέχρι το αεροδρόμιο του Αράξου, όπου το όχημα με τον μικρό και τους Ιταλούς κι Έλληνες γιατρούς θα μπει σε c- 130 για να φτάσει στη Βενετία κι εκεί οδικώς να συνεχίσει μέχρι την Πάδοβα.


ΠΗΓΗ: thebest.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.