ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Η νέα λίστα μεταρρυθμίσεων.!

varoufakis
Πυρετωδώς ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο τις μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιαστούν στο Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής. 

Μετά τις συναντήσεις που είχε στη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και ζήτησε μία πρώτη καταγραφή των μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να παρουσιαστούν στους ευρωπαίους εταίρους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε εντολή να υπάρξει συνεργασία των τεχνικών κλιμακίων με το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να συνταχθούν τα οικονομικά μεγέθη των μεταρρυθμίσεων και οι δημοσιονομικοί στόχοι και τα χρονοδιαγράμματα των διαρθρωτικών μέτρων. 

Μάλιστα, χθες ο Γιάννης Δρασακάκης είχε σύσκεψη με τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ.κ. Γ. Βαρουφάκη και Γ. Σταθάκη, όπου συζητήθηκε το θέμα των μεταρρυθμίσεων. 

«Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι το συντομότερο δυνατόν για να δώσουμε τα στοιχεία», ανέφερε μετά τη σύσκεψη ανώτερος κυβερνητικός παράγοντας, επισημαίνοντας ότι «οι μεταρρυθμίσεις θα είναι ελληνικής ιδιοκτησίας».

Η ελληνική πλευρά δια στόματος του πρωθυπουργού διαμηνύει ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν θα περιλαμβάνουν περικοπές μισθών και συντάξεων και απολύσεις στο Δημόσιο.
 
Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας οι μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιαστούν και θα αντικαταστήσουν τα μέτρα Σαμαρά θα έχουν θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Έτσι, η λίστα αναμένεται να περιλαμβάνει την μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης με βασικό στόχο να εξαλειφθούν τα «παραθυράκια» για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, την συγκεντροποίηση των Ταμείων και την κατάργηση των χρεώσεων υπέρ τρίτων. 

Βασικό ρόλο στη λίστα θα έχει και ο εκσυγχρονισμός του πτωχευτικού νόμου και η αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων. 

Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις η κυβέρνηση διαμηνύει ότι όπου έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής προσφορών θα σεβαστεί τη διαδικασία σύμφωνα με το νόμο. 

Θα υπάρξει αναθεώρηση στις ιδιωτικοποιήσεις που δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει και θα κρίνεται κατά περίπτωση και επί της ουσίας η κάθε υπόθεση. 

Προβλέπεται, βέβαια, να παρουσιαστεί και το πλαίσιο για την είσπραξη δημοσίων εσόδων από τις υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου.

Επιπλέον, θα αρθούν τα εμπόδια στον ανταγωνισμό σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ και θα υπάρξει καλύτερη διαχείριση της γης με έμφαση σε χωροταξικό σχεδιασμό, χρήση γης και οριστικοποίηση ενός κατάλληλου Κτηματολογίου.

Θα ενεργοποιηθεί το Δημοσιονομικό Συμβούλιο με στόχο την επίτευξη εξοικονόμησης πόρων και την επέκταση της αποστολής του.

Στο πλαίσιο της βελτίωσης της διαχείρισης των δημοσιονομικών, οι ελληνικές αρχές αναμένεται να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις στον τομέα της κατάρτισης του προϋπολογισμού. 

Βασική αλλαγή θα είναι η θέσπιση ανώτατων ορίων δαπανών προκειμένου να υπάρξει αυστηρότερη τήρηση του προϋπολογισμού. 

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής και της διαφθοράς με στοχευμένους ελέγχους. 
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.