ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κομπίνα με πλαστογραφίες και παράνομες γνωματεύσεις στο ΙΚΑ.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για τη νέα μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ και της Οικονομικής Αστυνομίας με την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε απάτες και πλαστογραφίες σε βάρος του ΙΚΑ και του Ο.Α.Ε.Ε.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το θέμα της πλαστότητας των ιατρικών εξετάσεων που προσκομίζονται στις υγειονομικές επιτροπές είχε ήδη επισημανθεί από την αρμόδια Δ/νσή μας, η οποία με έγγραφό της προς τους ιατρούς του Ειδικού Σώματος είχε δώσει οδηγίες για την αντιμετώπιση περιπτώσεων που γίνονται αντιληπτές, κατά την εξέτασή τους από τις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕ.Π.Α.
Όσον αφορά στην προσπάθεια εξάλειψης της πλαστότητας των γνωματεύσεων των υγειονομικών επιτροπών, ως γνωστό έχουμε διαθέσει ήδη από το 2013 στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και του Δημοσίου τη δυνατότητα άντλησής τους διαδικτυακά από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Ο.Π.Σ. ΙΚΑ.
«Από πλευράς μας, προχωρούμε άμεσα στην απομάκρυνση των εμπλεκομένων από το Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών και δρομολογούμε την επανεξέταση όλων όσων αναφέρονται στη δικογραφία. Εφόσον προκύψει ότι έχουν χορηγηθεί παράνομα αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα, μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών, θα αναζητηθούν όλα τα αχρεώστητα καταβληθέντα ποσά», αναφέρει η ανακοίνωση.
Σε κάθε περίπτωση, η εμπλοκή μικρού αριθμού επίορκων ιατρών υγειονομικών επιτροπών ΚΕ.Π.Α., που συμμετείχαν στην εγκληματική αυτή οργάνωση, δε θα πρέπει να ακυρώσει τη θετική συνεισφορά του συνόλου των ιατρών του Ειδικού Σώματος καθώς και την αποφασιστική τους συμβολή στην εξομάλυνση των προβλημάτων που παρατηρήθηκαν κατά το πρώτο στάδιο λειτουργίας των ΚΕ.Π.Α.
Επισημαίνεται τέλος ότι οι Υπηρεσίες μας παραμένουν σταθερά προσανατολισμένες στη θωράκιση των διαδικασιών προκειμένου να αντιμετωπιστεί και εξαλειφθεί κάθε μορφής παραβατικότητα και λαμβάνουν συνεχώς μέτρα για την ποιοτική αναβάθμιση του παραγόμενου έργου των ΚΕ.Π.Α.
euro2day.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.