ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κινητό που ξεκλειδώνει με το μάτι.!

tilefwno kinito
Με τους σαρωτές δακτυλικού αποτυπώματος να έχουν εισέλθει στον χώρο των smartphones εδώ και καιρό, η Fujitsu πήγε ένα βήμα παραπέρα, ανακοινώνοντας ότι έχει αναπτύξει ένα σύστημα αναγνώρισης της ίριδας του ματιού, το οποίο και ενσωμάτωσε ένα πρωτότυπο smartphone.

Απλά και μόνο κοιτώντας την οθόνη του smartphone, η ίριδα του χρήστη σαρώνεται και το τηλέφωνο ξεκλειδώνει.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, το εν λόγω σύστημα έχει σαφές πλεονέκτημα έναντι των κωδικών ή των δακτυλικών αποτυπωμάτων, καθώς είναι δύσκολο να πλαστογραφηθεί και βολικό στη χρήση. 

Η οθόνη ξεκλειδώνεται με το βλέμμα, κάτι που σημαίνει πως τα χέρια του χρήστη είναι ελεύθερα σε κάθε περίπτωση.


Apple: Ξεπέρασε τη Samsung σε πωλήσεις smartphones στο δ' τρίμηνο.!

Πέρα από τη χρήση του για την ασφάλεια στα smartphones, η ταυτοποίηση ίριδας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί επίσης και για την είσοδο σε διαδικτυακές υπηρεσίες (login) χωρίς να απαιτείται εισαγωγή ID ή κωδικού, επιτρέποντας ευκολότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση.

Η Fujitsu σκοπεύει να εξερευνήσει τις δυνατότητες εφαρμογής της τεχνολογίας αυτής σε ένα μεγάλο εύρος πεδίων, περιλαμβανομένων των συστημάτων ασφαλείας.

Στην ουσία αυτό που έκανε η εταιρεία ήταν να συρρικνώσει και να βελτιώσει την παρούσα τεχνολογία αναγνώρισης ίριδας (η οποία σταματά να αλλάζει μετά την ηλικία των δύο ετών, και είναι μοναδική σε κάθε άνθρωπο), έτσι ώστε να είναι δυνατή η ενσωμάτωσή της σε smartphone.

Το σύστημα «διαβάζει» το μάτι με υπέρυθρο LED φως, τραβώντας μια φωτογραφία για να αποθηκεύσει το σχήμα της, που στη συνέχεια χρησιμοποιείται για σύγκριση/ επιβεβαίωση.

Τα δύο βασικά τμήματα του συστήματος είναι μία ειδική, υψηλών επιδόσεων LED, και μία ειδική υπέρυθρη κάμερα, σε συνδυασμό με τεχνολογίες ελέγχου κάμερας και βιομετρικής ταυτοποίησης που αναπτύσσονταν εδώ και χρόνια.

Όσον αφορά στην εμβέλειά του, η απόσταση που απαιτείται είναι η κανονική που κρατά ένας χρήστης όταν χρησιμοποιεί το κινητό του- δηλαδή δεν απαιτείται να πλησιάσει το μάτι στα 10 εκατοστά. 

Σημειώνεται ότι, βάσει δοκιμών που έχουν γίνει, το υπέρυθρο φως LED είναι ακίνδυνο για τα μάτια.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.