ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

«Αδειάζουν» τη Νάντια Βαλαβάνη για ΦΠΑ – Εξέφρασε προσωπικές απόψεις, δεν θα αυξηθεί.!

balavani nantia
Ως προσωπικές απόψεις, χαρακτηρίζουν κυβερνητικοί κύκλοι, τα όσα δήλωσε το πρωί η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη για το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε κάποια νησιά του Αιγαίου, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι υπάρχουν και νομικά κωλύματα για μια τέτοια παρέμβαση.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, η κυρία Βαλαβάνη σημείωσε ότι υπάρχουν διάφορες σκέψεις για το ΦΠΑ κι ότι αν για παράδειγμα Σαντορίνη και Μύκονος πάνε στο ίδιο καθεστώς που ισχύει με την Κρήτη- δηλαδή δεν ισχύουν εφεξής οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές του ΦΠΑ- δεν θα πάθουν κάτι, αφού το βασικό ζητούμενο είναι να προστατευθούν τα νησιά της άγονης γραμμής.
Ωστόσο, κύκλοι της κυβέρνησης επισημαίνουν ότι αυτές οι δηλώσεις της κ. Βαλαβάνη είναι δικές της σκέψεις και δεν εκφράζουν συνολικά την κυβερνητική πολιτική.
Το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου έχει μπει προ πολλού στο στόχαστρο των δανειστών, με δεδομένο ότι έχει κόστος για τον Προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 345 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι η κ. Βαλαβάνη επιβεβαίωσε τις σκέψεις για αύξηση του ΦΠΑ από 6% σε 13% στα νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση. «Υπάρχουν σκέψεις για τα νησιά. Δεν έχουμε καταλήξει. Όμως αν παραδείγματος χάρη Μύκονος και Σαντορίνη πάνε στο ίδιο καθεστώς με την Κρήτη, δεν θα πάθουν κάτι. Αυτό που πρέπει να προστατευθεί είναι η άγονη γραμμή»
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.