ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κεκλεισμένων των θυρών η συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ

samaras
Κεκλεισμένων των θυρών θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ που θα συζητήσει τα αίτια της βαριάς ήττας. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, καθώς οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ των βουλευτών θα συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι και πριν μπουν στην αίθουσα της γερουσίας, θα τεθεί θέμα έκτακτου συνεδρίου, ενώ ελάχιστες πιθανότητες συγκεντρώνει το σενάριο να υπάρξει θέμα αλλαγής ηγεσίας στην Κ.Ο. 

Με την σύγκληση του ανώτατου κομματικού οργάνου φαίνεται να συμφωνούν κατ΄ αρχήν , οι Ντ. Μπακογιάννη, Ν. Δένδιας, Ευ. Στυλιανίδης, Κ. Χατζηδάκης, Κ. Γκιουλέκας, Γ. Βλάχος, Κ. Τζαβάρας, Μ. Χαρακόπουλος, Μ. Σαλμάς, Ν. Παναγιωτόπουλος κ.α..Αυτό δεν σημαίνει ότι τα κοινοβουλευτικά στελέχη δεν θα κατηγορήσουν τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και το περιβάλλον του για το εκλογικό αποτέλεσμα και τους χειρισμούς που έγιναν από την ήττα στις ευρωεκλογές (ανασχηματισμός – ΕΝΦΙΑ) μέχρι την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών. 


Ο Σαμαράς ρίχνει «γέφυρες» σε Καραμανλικούς

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΝΔ , δεν φαίνεται διατεθειμένος να δεχθεί την σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου με την λογική ότι κάτι τέτοιο θα «βύθιζε» τη ΝΔ στην εσωστρέφεια για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα . Μέχρι χθες, ο Αντώνης Σαμαράς δεχόταν εισηγήσεις από στενούς του συνεργάτες να αντιπροτείνει την σύγκλιση της εθνικής συνδιάσκεψης της ΝΔ αμέσως μετά το Πάσχα, προκειμένου εκεί να συζητηθούν ιδεολογικά και πολιτικά ζητήματα. 

Παράλληλα, θα επιμείνει ότι η ΝΔ είναι η μοναδική αξιόπιστη πολιτική δύναμη στην χώρα και πως αυτή η εικόνα πρέπει να περιφρουρηθεί πάνω απ' όλα από τα ίδια της τα στελέχη. Θα δεσμευθεί ότι θα γίνουν αλλαγές στην οργανωτική δομή του κόμματος, ενώ θα αναγνωρίσει ότι υπήρξαν λάθη και παραλείψεις κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης των τελευταίων δυόμισι ετών, αλλά θα τονίσει ότι το γενικό πρόσημο ήταν θετικό.

Στην συνεδρίαση θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξει σειρά στελεχών όπως είναι οιΑδ. Γεωργιάδης, Μ. Βορίδης, Α. Ασημακοπούλου, Γ. Γιακουμάτος, Κ. Καραγκούνης που θα υπερασπιστούν το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά και θα επικρίνουν εκείνους, που αν και διατέλεσαν μέλη των υπουργικών συμβουλίων των τελευταίων δυόμισι ετών , τώρα περνούν στην επίθεση, επιχειρώντας να ακυρώσουν τα όσα έγιναν.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που ακόμα δεν έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση, παρά το γεγονός ότι έχουν ασκήσει κριτική κυρίως όμως για τους επικοινωνιακούς της χειρισμούς κατά την προεκλογική περίοδο. Η Όλγα Κεφαλογιάννη τονίζει την ανάγκη της συσπείρωσης της κεντροδεξιάς. Ο Βασίλης Κικίλιας που καυτηρίασε τα μυστικά δείπνα και τις συγκεντρώσεις των βουλευτών, τονίζοντας πως όλα θα πρέπει να συζητηθούν στα αρμόδια όργανα. Επίσης, ο Νικήτας Κακλαμάνης που ενώ ζητά μεταξύ άλλων έκτακτο συνέδριο, αναμένεται ο ρόλος του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα να είναι κυρίως πυροσβεστικός.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.